Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

A Délvidék sikeres bemutatója

Győr - Nagy sikerű rendhagyó irodalomórával, színházi előadással és egy sokszínű kiállítással vendégeskedett a Délvidék a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban.
A győri Kazinczy- és a Révai-gimnázium diákjai rendhagyó irodalomórákkal, a megyei könyvtár a „Délvidéki villanások" című kiállítás anyagával, rendezésével, a Bartók művelődési központ hellyel, a Rómer-ház filmvetítéssel, többek rövid előadással, a szabadkai színház az „Indul a bakterház"-zal, és nem utolsósorban a megyei önkormányzat támogatással kapcsolódott ahhoz a programsorozathoz, amelyen a megyeszékhelyen bemutatkozott a Vajdaság és a Délvidék.

Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke, a program ötletgazdája a délvidéki napot összegezve elmondta: Közelebb szerettük volna hozni a délvidéki mindennapokat, szerettük volna bemutatni a magyar irodalom Vajdasághoz köthető legfontosabb műveit a fiataloknak és az idősebbeknek egyaránt.

– A nagy érdeklődés bizonyítja, hogy szándékaink megvalósultak, és a folytatáshoz is számos ötletet kaptunk a résztvevőktől.

A „Délvidéki villanások" című kamarakiállítás április 11-ig még megtekinthető a BBMMK aulájában. A tárlat ideje alatt – előzetes bejelentkezés és egyeztetés után – szívesen látnak további középiskolai osztályokat is a rendhagyó irodalomórákon. Jelentkezni a (96) 522-206-os vagy a (96) 522-207-es telefonszámon lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felbőgtek a motorok

Győr - Az Autóplázánál április 5-én rendezték, a IV. Dunántúli Motorkiállítás és Vásárt. Ennek… Tovább olvasom