Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

10 éves az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny Győrött

A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara és Szakkollégiuma 10 évre visszanyúló hagyományt teremtett az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny (OPEV) létrehozásával.

Az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny célja, hogy egy magyarországi vagy magyar vonatkozású pénzügyi probléma megoldása során a versenyen résztvevő leendő közgazdászok számára lehetőséget nyújtson az iskolapadban megszerzett tudásuk gyakorlatban való kamatoztatására, a csapatszellem erősítésére, kommunikációs képességeik és kreativitásuk fejlesztésére, illetve arra, hogy felmérhessék, hogy egy összetett pénzügyi probléma felmerülésekor mennyire képesek átlátni az összefüggéseket, az egyes szakterületek összekapcsolódását.

A verseny megszervezésének gondolata és a fentiekben olvasható küldetése 2002-ben a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium két végzős hallgatója, Dinnyés Róbert és Szabó István fejében fogalmazódott meg. A Széchenyi István Egyetem néhány oktatója a kezdeményezés mellé állt, s igyekezett minden támogatást megadni az ötletgazdáknak, illetve a verseny szervezőjévé vált Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiumnak.

Az OPEV mára országos szintű versennyé, s a hazai felsőoktatás egyik legnagyobb ilyen jellegű rendezvényévé nőtte ki magát, melynek színvonalas megszervezése és lebonyolítása nemcsak a Szakkollégium, hanem a győri egyetem Gazdaságtudományi Kara számára is kihívást jelent.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szálló por – Győrben két napja tájékoztatási küszöbérték felett a szint

Kedden és szerdán is a tájékoztatási szint felett volt Győrben a szállópor-koncentráció. Tovább olvasom