Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Nők a szerelőaknában - Az Audi növelné a női munkások arányát

A termelésben dolgozó nők arányának jelentős növelése érdekében indított átképzési programot az Audi Hungaria Motor Kft.

Mint azt a kiadott közleményben írják: a járműipari cég azt a célt tűzte maga elé, hogy a mostani kettőről az új győri gyárban tíz százalékra növelje a női dolgozók arányát.

Ennek érdekében az év végéig mintegy 130 női munkavállalót képeznek át fémipari és jármű specifikus szakmákra.

Kedden 32 fővel megkezdődött az átképzés a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, az Audi Akademie Hungaria, a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégium valamint az Audi Hungaria közös projektje keretében.

"Ezzel a Magyarországon egyedülálló programmal szeretnénk a női munkavállalók érdeklődését felkelteni a műszaki szakmák iránt, és biztos munkahelyet, valamint kiváló szakmai fejlődési lehetőséget nyújtani nekik" – idézi Rozman Richárdot, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatóját a közlemény."

A négyhónapos oktatás alatt a kiválasztott résztvevők elsajátíthatják a járműgyártáshoz kapcsolódó általános és szakmai alapismereteket, valamint megismerhetik az autóiparban használt folyamatokat, anyagokat és szerelési technikákat.

Minden képzési modul vizsgával zárul. Azon résztvevők, akik minden vizsgát sikerrel zárnak, a képzést követően munkaszerződést kapnak az Audi Hungariától.

Az Audi emlékeztet arra hogy 2013-ig teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyár épül Győrben présüzemmel, karosszériaüzemmel, lakkozóval és járműösszeszerelő-üzemmel.

Olvasóink írták

 • 9. ZenGesner 2012. október 26. 21:30
  „1-2:

  Hímsoviniszta <moderálva>!

  Szerintem meg csicskáljatok ti a nőknek, aztán, ha mindent legalább olyan jól + tudtok oldani, mint MI, akkor lehet majd pofázni!!!!!!!

  Addig meg kuss a nevetek!!!!!!”
 • 8. 102700 2012. június 14. 18:56
  „Én egyetértek rubeola hozzászólásával!”
 • 7. Mabda 2012. május 29. 12:32
  „rubeola!

  Igen,az általad említett feladatok elsajátítása fontos a nőknek. Csakhogy ezeket ingyen szeretetből,vagy megszokásból csináljuk. Sokan csinálnák "csak" ezeket ingyen,ha a férfi keresete elég lenne a megélhetéshez.

  Üdv!: egy műszaki területen kényszerből dolgozó, főző,mosó,takarító,konyhakertet művelő,gyerekeket nevelő nő!”
 • 6. Babenko 2012. május 23. 12:47
  „Akik meg már nem akarnak szülni, nem betegesek, viszont rendelkeznek olyan szintű tapasztalattal, ami a korukból adódig, nem kellettek az Audinak, mert már öregek. A Nokiának megfeleltek telefont összeszerelni, az Audi nem merte rájuk bízni a jóval nagyobb alkatrészeit. Azért kíváncsi leszek, a felvettek mire mennek a műkörmökkel.”
 • 5. pancser 2012. május 22. 10:08
  „Csak támogatni tudom az ötletet, mindent meg tudnak csinálni mint a férfiak, kivéve az extra fizikai terheléssel járó munkát. Hajrá csajok, végre egy jól fizető munkahely lát bennetek fantáziát! Persze az urak szégyellik ha kevesebbet keresnek a nejüknél, legalábbis a normálisabbja nem akar selyemfiúnak látszani! Ne kicsinyeljük le a nőket a tehetségüket és a szorgalmukat, ettől még lehetnek jó feleségek!”
 • 4. knifemaster 2012. május 21. 06:16
  „Miért kell növelni a női munkaerőt akár átképzéssel is?
  Kézügyesség?Munkabírás? Követelmény?
  Olcsóbb bér miatt nem hiszem,mert bértábla van.
  Sok munkáltatónak az is gond, hogy képesek és akarnak gyereket szülni...”
 • 3. Agent 2012. május 16. 18:36
  „1, 2 irigyek vagytok és nem is jártatok még cégnél nyilván. Egyébként, nincsen szerelőakna.”
 • 2. Sárkányfűárus 2012. május 16. 13:23
  „Nők vannak most is, csak nem csinálnak semmit...”
 • 1. rubeola 2012. május 16. 12:55
  „Én inkább főzni, mosni, takarítani, varrni, konyhakertet művelni, gyereket nevelni /értelmes gyereket!!!!/, háztartást vezetni, pénzt okosan beosztani, férjet megbecsülni, családot összetartani tanítanám meg a nőket! Autóösszeszerelésre van elég férfi, csinálják ők.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyon gyenge magyar GDP: jöhetnek újabb adók vagy megszorítások?

A Buda-Cash szerda reggeli elemzése szerint a várakozások alatti GDP akár további költségvetési… Tovább olvasom