Kisalföld logö

2018. 09. 25. kedd - Eufrozina, Kende 8°C | 14°C Még több cikk.

Fejlesztési Tanács: Téma volt a csornai elkerülő

Győr-Moson-Sopron megyei küldöttek felvetésére kérik azt a szakhatóságoktól, hogy az M85-ös úttal, elsősorban annak Csornát elkerülő szakaszával kapcsolatos engedélyezései eljárásokat gyorsítsák fel.


Az M85-ös főút engedélyeztetési folyamatának felgyorsítása, az M8-as gyorsabb megépítése és az M9-es nemzeti támogatása érdekében is állásfoglalást fogadott el a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács szerdai, zalaszentgróti ülésén - közölte a szervezet társelnöke az ülést követő sajtótájékoztatón.

Ipkovich György azt mondta: a Győr-Moson-Sopron megyei küldöttek felvetésére kérik azt a szakhatóságoktól, hogy az M85-ös úttal, elsősorban annak Csornát elkerülő szakaszával kapcsolatos engedélyezései eljárásokat gyorsítsák fel, ugyanis ennek elhúzódása veszélyezteti a megvalósítást. A leendő M9-es gyorsforgalmi út ügyében azt kérik, hogy a Sopron és Szombathely közötti szakasz kerüljön vissza a nemzeti fejlesztési tervbe, mert ez nemrég kikerült a támogatandó projektek köréből.

Körmendi felvetésre foglalkozott a tanács az M8-as gyorsforgalmi úttal, mert indokolt, hogy az osztrák határ és Körmend közötti szakasz építése szintén felgyorsuljon, miután az azt keresztező M86-os út jelentősen megnöveli majd a teherforgalmat.

A régiós fejlesztési tanács arról is döntött, hogy a több településen áthaladó kerékpárútprojektek kapcsán kidolgoznak olyan lehetőséget, amely az önerővel nem rendelkező kistelepüléseket támogatná.

Épül?
Épül?


Balogh József , a regionális fejlesztési tanács elnöke arról számolt be, hogy az elmúlt időszakban önkormányzatokat ért csapadékkárok kapcsán négy zalai településnek ítéltek vis maior támogatást az eddig erre a keretre jelentkezett 15 település közül. Szentkozmadombja, Zalalövő, Tormafölde és Lovászi összesen 13,2 millió forint támogatást kapott a károk mérséklésére.

Közölte továbbá, hogy a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében újabb öt pályázatot írtak ki, amelyben együttesen több mint 8 milliárd forintra pályázhatnak a jelentkezők. Egyedi regionális ipartelepítésre, kisléptékű, pontszerű kisvárosi fejlesztésekre, kistelepülések szennyvízkezelésére, belterületi vízrendezésre és belterületi utak fejlesztésére szólnak az új pályázati lehetőségek.

Balogh József elmondta: átadták a 2009. évi Pannon Novum Regionális Innovációs Díjat, amelyre kis- és középvállalkozások pályázhatnak új termék, szolgáltatás vagy eljárás piaci bevezetésének sikere alapján. Az idei díjazott a mosonmagyaróvári székhelyű Refmon Tűzállóanyag-gyártó Zrt. lett.

 

Olvasóink írták

  • 3. huszárkapitány 2010. augusztus 14. 21:29
    „Éljen GabeszI.nem tudok semmit hozzátenni.Minden benne van sajnos.”
  • 2. Moo 2009. június 26. 17:30
    „Elég az ígérgetésekből! Elkerülő utat akarok!”
  • 1. GabeszI 2009. június 24. 23:20
    „Ipkovich Úr megint el akarja indítani a visszaszámlálót? Nem unja még a hülyeséget? Ő már ne csináljon semmit, kárt tett már eleget! Még egy pici türelem, oszt már nem kell olvasni, hogy mit is beszél. Csornai elkerülő? Én itt élek és kb. annyira hiszek benne, mint a hétfejű sárkányban! Szerencsétlen városunk már olyan, mint a háborús övezet. Az utak kataszrófálisak, balesetveszélyesek. Az emberek az egész városban az őrült forgalom kipufogógázait szívják, a zebrán már alig lehet átmenni, az úton akkora kráterek és vályuk, hogy a kismamák babakocsival elvesznek benne. Nem elég, hogy az észak-déli nemzetközi forgalom itt megy keresztül, még a kelet-nyugati is itt dübörög át. Én szívesen kikötném az út mellé 24 órára az összes gazember politikust, akik miatt ma is itt tartunk, hogy szívják a szennyezett levegőt, mint mi, a kisváros lakói.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres a magyar IMF-program

Sikeresnek nevezték londoni felzárkózó piaci elemzők a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az EU… Tovább olvasom