Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Fekete Pákó a Szigetközi Mulatós Fesztiválon

Fekete Pákot mindenki ismeri. Valójában azonban nagyon keveset lehet tudni a nigériai énekesről, ezért bemutatjuk őt is!
Lapite Oludayo (Ibadan, Nigéria, 1976. április 17.), ismertebb nevén Fekete Pákó énekes, kongadobos. Elsősorban mulatós dalairól és botrányairól híres. Nős, két gyermek édesapja.

1994-ben ösztöndíjjal érkezett Magyarországra és az ELTE jogi karán nemzetközi jogot hallgatott. 6 éves kora óta (1975) zenél, Nigériában számos profi zenekarban játszott, mint kongás és énekes.

A Szigetközi Mulatós Fesztivál részletes programja >>

Magyarországon az Afro Bongo tradicionális afrikai zenét játszó zenekarban szerepelt először, később kongashow-val szerepelt az ország több klubjában. Első lemezén magyar mulatós dalokat énekelt, amire szerinte nagyon jól lehet kongázni.

A dal, amivel az egész ország megismerte Pákó nevét

Harmadéves volt az ELTE jogi karán, amikor rájött, hogy őt csak a zene érdekli. Saját bevallása szerint mindig is zenész volt, már kisgyerekkorában is, Nigériában, ahol volt egy zenekara. A családja nem gazdag, így ösztöndíjasként került hazánkba, mint a nővére is.

Eleinte nem volt könnyű dolog a zenészpályán elindulnia, de végül találkozott a Firestarter Kiadó embereivel. Ők adtak neki „nevet", bár eredetileg Fekete Palkónak szerették volna elnevezni, de mivel ezt nem tudta rendesen kiejteni, ezért a Pákó mellett döntöttek.

Bár a sajtóban többször napvilágot látott a hír, hogy 10-nél is több gyermeke van, utóbb kiderült, hogy igazából két gyermek édesapja

Első gyermekét, az 1998-ban született Rajmundot volt felesége eltiltotta tőle.

Második gyermeke 2008. március 11-én este született meg Lapite Plank Bence néven.

Ahogy kevesen láthatják, apai teendői közben
Ahogy kevesen láthatják, apai teendői közben

Pákóról kevesen tudják, de egy jószívű ember, aki mindenkin szeretne segíteni. A fesztiválra szintén ezért jön, a jótékony cél vezérli most is.

A III. Szigetközi Mulatós Fesztiválra a belépés INGYENES, a teljes program a fesztivál hivatalos oldalán található.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szigetközi Mulatós Fesztivál legnagyobb sztárjai: Bódi Guszti és a Fekete Szemek

Bódi Gusztiék 35 éve vannak a pályán. Nemcsak Magyarországon ismerik el munkásságukat, de a világ… Tovább olvasom