Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Rendőrök járják végig az idősek otthonait

Több mint 53 ezer idős embert keresnek fel a zalai rendőrök, hogy felhívják a figyelmüket arra, idegeneket ne engedjenek be a házukba, és ha segítségre van szükségük, értesítsék őket.
A jövő héttől a megye csaknem minden negyedik lakosát, több mint 53 ezer idős embert keresnek fel a zalai rendőrök, hogy felhívják a figyelmüket arra, idegeneket ne engedjenek be a házukba, és ha segítségre van szükségük, értesítsék őket - közölte kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (ZMRFK).

Az elsősorban időseket megkárosító besurranásos tolvajlások, lopások, betörések visszaszorítása érdekében dolgozott ki bűnmegelőzési programot a ZMRFK, amelynek keretében minden 65 évnél idősebb vagy veszélyeztetett - például fogyatékkal élő - zalai polgárt felkeresnek a rendőrök.

Április 13-ától több száz segítővel - polgárőrökkel, a rendőrség közfoglalkoztatottjaival, családgondozókkal, védőnőkkel, falugondnokokkal és önkéntesekkel együttműködve keresik fel a megyében élő több mint 53 ezer főként idős embert. Mindenkinek szóban és szórólapok segítségével is arra hívják fel a figyelmét, hogy idegeneket ne engedjen be a házába, és ha segítségre van szüksége, értesítse a rendőröket.

A zalai rendőrök a visszaélések elkerülése érdekében azt is hangsúlyozták, hogy az érintetteket egyenruhás rendőrök keresik meg, igazolják is magukat, de ők sem akarnak majd senkinek a lakásába bemenni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsvéti mérleg: 13 ittas vezető, 53 helyszíni bírság a megyében

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság területén volt a legtöbb ittas sofőr. Tovább olvasom