Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Több mint kétezren már a játékban

A Kisalföld a megyei könyvtárral karöltve másfél hete hirdette meg „Olvasni jó!” játéksorozatát. Az első kérdéssort 452 csapat küldte vissza, e szerint 2260 diák „vette a lapot”.
Horváth József, a megyei könyvtár igazgatója elmondta, hogy 240 városi és 212 községi csapat nevezett. A városi csapatok közül 140 a győri. Hatvanhat faluból összesen 212 csapat küldte el válaszlevelét, és ezzel jelentkezett a hatfordulós játékra.

– Titkon gondoltunk a sikerre – árulta el az igazgató. – Nagyon jó érzés, hogy ennyien jelentkeztek – mondta az igazgató. – Az értékelést hétvégén kezdjük, illetve a folyamatosság okán a hét elején is folytatjuk. Kollégáimmal, Antaliné Hujter Szilviával, Lakatos Évával, Mennyeiné Várszegi Judittal, Nagy Máriával és Róka Lászlónéval szabadidőnkben, nagyrészt hétvégén értékeljük a beérkezett megoldásokat és dolgozzuk ki az új feladatokat. Tartani kell a tempót, hiszen szerdán az újabb forduló kérdéseit tesszük közé a Kisalföld hasábjain. Horváth József hozzátette: jócskán egyszerűsödne a munkájuk, ha a csapatok a településen túl a borítékon is feltüntetnék intézményük és a csapatuk nevét. Az értékelők rövid, tömör válaszokat várnak, titkon szorítanak a minél több helyes megoldásért.

– Reméljük, hogy a gyerekek lelkesedése és szorgalma a kampány végéig töretlen marad – folytatta Horváth József. – Reméljük, elmennek a könyvtárakba, megismerkednek fontos kiadványokkal, megtanulnak keresni és kutatni, illetve a megszerzett ismeretanyagot nem csupán használni tudják, de kedvet kapnak újabb könyvek, tanulmányok elolvasásához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trükkös fiúk (Matchstick Men)

A profi szélhámosok többnyire a világ legmagabiztosabb fickói. Ezzel szemben Roy bár mestere… Tovább olvasom