Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Széll Kálmán 2.0 - 4 milliárddal kevesebb zárolás

Az áprilisi kormányhatározatban szereplő 44,66 milliárd forintnál alacsonyabb, 40 milliárd forintos idei zárolási és csökkentési kötelezettségről, az állami osztalékbevételek 1,5 milliárd forintos megemeléséről, és a központi alrendszer dologi kiadásainak nominális szinten tartásáról döntött a kormány a Széll Kálmán Terv 2.0-val összhangban.
A legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kormány irányítása alá tartozó fejezetek idei zárolási kötelezettségéből kikerült a Honvédelmi Minisztérium, amelynél áprilisban még 3,1 milliárdot meghaladó mértékű zárolást írt elő a kormány. Jelentősen, több mint 1,5 milliárd forinttal 3 milliárd forintra csökkent a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium idei zárolási kötelezettsége.

A kormány a nemzeti fejlesztési minisztert arra szólította fel, hogy intézkedjen – a Mol osztalékfizetésének figyelmen kívül hagyásával – az államot megillető osztalékbevételek legalább 1,5 milliárd forint összegű növeléséről.

A nemzetgazdasági minisztertől azt várja a kabinet, hogy a jövő évi központi költségvetéséről szóló törvénytervezet előkészítésénél az államháztartás központi alrendszerében a dologi kiadásokat a 2012-es nominális szinten tartsa.

A kormány felhívja a belügyminisztert és a nemzetgazdasági minisztert, hogy kérjék fel az államháztartás önkormányzati alrendszerébe tartozó önkormányzatokat és társulásokat, hogy a jövő évi költségvetésük kidolgozása során a dologi kiadásoknál legfeljebb a 2013. évre a költségvetési törvényjavaslatban prognosztizált infláció mértékének felével történő növekedést tervezzenek az ideihez képest, a feladatváltozásaikra is tekintettel - áll a határozatban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rommá adózik az ország

Az LMP szerint a 30 új adóval a kormány rommá adóztatja az országot. Tovább olvasom