Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Schiffer: az LMP újraszabályozná a közszereplők bírálhatóságát

Az LMP társelnöke szerint a törvény gumiszabályokat tartalmaz és korlátozza a tényfeltáró újságírást.
Az LMP olyan törvényjavaslatot nyújtana be tavasszal a parlamentnek, amely a közszereplőket a közszereplésükkel arányos tűrési kötelezettséggel terhelné.

Schiffer András, az LMP társelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján bírálta az polgári törvénykönyv közszereplők bírálhatóságára vonatkozó passzusát, álláspontja szerint a törvény gumiszabályokat tartalmaz és korlátozza a tényfeltáró újságírást.

Az ellenzéki politikus azt mondta: az Alkotmánybíróság vonatkozó hétfői döntésétől függetlenül törvényjavaslatot nyújtanának be májusban a parlamentnek, ami biztosítja, hogy a közszereplőket minden szinten - a médiában, kultúrában, akár egy társasházi közösség szintjén is - fokozott tűrési kötelezettség terheljen, ami arányos a közszereplésükkel.

Mint kifejtette, a cél, hogy világos legyen, hol a határ egy médiacelebnek vagy színésznek, ahol már nem lehet a magánéletébe beavatkozni. Másfelől újraszabályoznák azt is, meddig terjed az a zóna egy politikus, egy önkormányzati vezető, "egy oligarcha esetében", ahol "szabadon meg lehet írni az igazságot".

Az LMP társelnöke ismertette: javaslatuk nemcsak természetes személyekről szólna, hanem szabadon bírálhatóvá tenné a nagy cégeket is, mert a multinacionális vállalatok gyakran személyiségi jogok mögé bújva tudják a szabad vitát elfojtani, s ennek szeretnének véget vetni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két év fegyházra ítéltek egy visszaeső kórházi tolvajt

A nő pénztárcákat tulajdonított el a betegektől. Az okmányokat, bankkártyákat nem használta fel,… Tovább olvasom