Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Munkaszüneti nappá nyilvánítaná a nagypénteket a KDNP

A kereszténydemokrata Varga László nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását kezdeményezi az Országgyűlésnek hétfőn benyújtott javaslatában.

Az Országgyűlés honlapján közzétett egyéni képviselői indítványt azzal indokolta, hogy nagypéntek ünnepe az Európa önazonosságát jelentő keresztény kultúra egyik kiemelkedő napja, amit minden magát keresztény, illetve keresztyén egyháznak valló közösség a legnagyobb ünnepei között tart számon.

Mint a munka törvénykönyvéről szóló törvény módosításában kiemelte: Európa jó néhány országában, így különösen Németországban, Ausztriában, Olaszországban vagy Portugáliában nagypéntek jelenleg is munkaszüneti nap.

Ezen a napon emlékezik a világ kereszténysége Isten szeretetének legnagyobb bizonyságára a golgotai keresztre, Jézus Krisztus megváltó halálára. Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiájától kezdve az útszéli keresztig minden erre a napra emlékeztet, éppen ezért szükség lenne ezt a napot munkaszünetté nyilvánítani, ezzel is lehetőséget adni a hívő emberek számára az elmélyülésre, az áhítatra.

A javaslat az új munkaszüneti nap hatálybalépésének időpontjaként 2012. január 1-jét jelöli meg, hogy megfelelő időt biztosítson a jogalkalmazóknak a felkészülésre.

Előző héten a szintén kereszténydemokrata Michl József azt javasolta, hogy augusztus 15-e, Szűz Mária mennybevétele napja legyen munkaszüneti nap.

Olvasóink írták

 • 6. miracle 2011. május 11. 19:05
  „calico
  Az majd úgy lesz inkább, ha egy ünnepnap hétköznapra esik, akkor szombaton be kell dolgozni.”
 • 5. dünnyögő 2011. május 10. 21:53
  „A kötelező böjtöt már elkezdtük.
  Minden péntek nagypéntek lesz.”
 • 4. calico 2011. május 10. 08:13
  „Laci te! Ha ennyire szerepelni akarsz, akkor kidolgozhatnál ennél értelmesebb törvényjavaslatokat is. Pl. azt, ha egy állami ünnep hétvégére esik, akkor a legközelebbi hétköznapot nyilvánítsák munkaszüneti nappá! Európa jó néhány országában van példa erre is!”
 • 3. CsabaKiraly 2011. május 09. 21:43
  „Es a Husvet Hetfo ???”
 • 2. janika 2011. május 09. 20:04
  „Ezek a <moderálva> még bevezetik a kötelező templomba járást is!”
 • 1. miracle 2011. május 09. 19:47
  „Kár, hogy az osztrákok nem tudnak róla. Idáig mindig tévedésből mentek dolgozni:
  "o Karfreitag Freitag 22.04.2011 normaler Werktag"
  http://www.ferienwohnungen-kroatien.net/feiertage/feiertage_oesterreich.shtml”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiller-Hoffmann csörte a parlamentben az egyetemekről

Hiller szerint Hoffmann terve szétverné a Corvinust és a győri Széchenyi Egyetemet. "Ez így nem építkezés, hanem rombolás" - mondta. Hoffmann azt felelte, hogy ezeket az igaztalan állításokat már háromszor megcáfolta. Tovább olvasom