Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Minden képviselő leadta a vagyonnyilatkozatát

Minden országgyűlési képviselő határidőre leadta 2009-es vagyonnyilatkozatát - közölte Géczi József Alajos (MSZP), a parlament mentelmi bizottságának az elnöke hétfő este az MTI-vel.
Tájékoztatása szerint ez azt jelenti, hogy 381 országgyűlési képviselő adta le saját és hozzátartozói vagyonnyilatkozatát. Emlékeztetett arra: Kuzma László (KDNP) és Paizs József (MSZP) elhunytak, Lengyel Zoltán lemondott mandátumáról, Horn Gyula (MSZP) nem ad le vagyonnyilatkozatot, Baranya 3. számú választókerületében pedig nincs megválasztott országgyűlési képviselő.

A képviselőkön kívül a következő közhatalmat gyakorló, illetve közjogi tisztséget betöltő tisztségviselők adták le a vonatkozó törvények szerint saját és hozzátartozói vagyonnyilatkozatát: a legfőbb ügyész és helyettesei, a Költségvetési Tanács tagjai, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, alelnökei és a Monetáris Tanács többi tagja valamint a felügyelőbizottság elnöke és tagjai, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, elnökhelyettese és a Versenytanács tagjai, a Közbeszerzési Tanács elnöke, alelnöke és tagjai, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnöke és tagjai, az ORTT tagjai.

A képviselők és tisztségviselők vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségük határidőben történt teljesítésével képviselői, illetve tisztségükből eredő jogaikat gyakorolhatják - közölte a szocialista politikus.

A képviselők és a tisztségviselők saját vagyonnyilatkozatai nyilvánosak, február 2-tól megtekinthetőek az Országgyűlés honlapján-, a képviselő neve, illetve a tisztségviselő neve alatt.

Olvasóink írták

 • 4. Jerry 2010. február 03. 13:23
  „Érdekesek ezek a vagyonnyilatkozatok.Kiderült, hogy több képviselő olyan szegény, hogy még saját autója sincs.Sőt,van akinek még lakása sem.Végül is miért lenne saját, ha ingyen használhatja a közpénzen vett állami kocsikat, sofőrrel, vagy a pártja nevén lévő, az adófizetők pénzén fenntartott járműveket.Kiderült, hogy ov sem tart saját kocsit,ezért volt az, mikor Erdélyben gyorshajtáson érték, a fidesz elnöki luxus buszával vitte a családját nyaralni. A büntetést meg elszámolta a párt járulékos költségként és rendezte a magyar adófizetők pénzéből.Azért megszavazták a vagyonadót a választó polgárok családi autóira,ami a pártok luxusgépeire nem vonatkozik.Érdekes, hogy a nem csak a kormányzó mszp de az "ellenzéki" fidesz több tagja is állami pénzen fenntartott kocsikat használ, pedig nincsenek is kormányon. Mi lesz haa volán mellett a kormány is a kezükben illetve zsebükben lesz? /Magyarország, amit a zsebedbe rejtesz?Emlékszünk?/”
 • 3. Reális 2010. február 02. 12:41
  „Majd az elszámoltatás kiterjed a családtagokra is,aztán meglesz a pénz!”
 • 2. janika 2010. február 02. 07:11
  „Vajon az lakosság elszegényesítését miért nem kell nekik bevallani? Mert, ahogy Ők gazdagodnak úgy a nép milliói szegényénysítik el. Persze ez mindig is így volt a banánköztársaságbokban.”
 • 1. makacs 2010. február 02. 00:52
  „Leadták vagy nem adták, lopnak mint az éhezők. Népbutítás ez is, Magyarországon a vagyon az égből is pottyanhat. És ez így jó. NEKIK”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megölte a feleségét, aztán magával is végzett

Lelőtte a feleségét, majd önmagával is végzett egy idős férfi Miskolcon hétfőn délután. Tovább olvasom