Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Meghalt szerdán az Érden elgázolt másik csecsemő is

A 3 hónapos gyermeket már a kórházba szállítás közben is hosszan próbálták újraéleszteni.
Meghalt az Érden elgázolt másik csecsemő is szerdán - közölte Balázs Magdolna, a fővárosi Szent János Kórház kommunikációs vezetője.

Torgyik Pál, a kórház orvos-igazgatója a részletekről szólva újságíróknak elmondta: a három hónapos gyermeket már a kórházba szállítás közben is hosszan próbálták újraéleszteni. Bár az intenzív osztályra felvett, sokkos állapotú kislány életfunkcióit minden rendelkezésükre álló eszközzel igyekeztek fenntartani, a fejét ért sérülések légzési-keringési összeomlást okoztak, és ennek következtében szerda délelőtt meghalt - fogalmazott az orvos-igazgató.

Az ikrek babakocsiját az érdi Szövő utcában az úttest szélén tolták a szülők hétfő este, amikor egy 63 éves helybéli asszony az autójával - eddig tisztázatlan körülmények között - elsodorta a babakocsit. A mentők mindkét kislánynál a klinikai halál beálltát állapították meg. Egyikük vérkeringését sikerült újraindítani - őt vitték a Szent János Kórházba -, testvére pedig még aznap meghalt a Heim Pál kórházban.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy kedden kihallgatták a gázolót, de nem kívánt vallomást tenni. Az asszony őrizetét megszüntették, szabadlábon védekezhet az ellene halálos közúti baleset okozása miatt indított eljárásban.

A rendőrség még nem ismeri a kirendelt szakértők véleményét és a csecsemők szüleinek információit, így egyelőre tisztázatlanok a gázolás részletei - nyomatékosította korábbi mondandóját szerdán a szóvivő.

Korábban írtuk:

Meghalt az Érden elgázolt másik csecsemő is szerdán, a fővárosi Szent János Kórházban – közölte Balázs Magdolna, az intézmény kommunikációs vezetője az MTI-vel. A három hónapos csecsemő ikertestvére már a baleset napján, hétfő este életét vesztette a fővárosi Heim Pál kórházban.

Mihádák Zoltán Balázs Magdolna elmondta, hogy az orvosok mindent megtettek a súlyos, életveszélyes állapotban hozzájuk hétfőn beszállított kislány megmentéséért, de a gondos kezelés ellenére a gyermek szerda délelőtt meghalt.

A haláleset kapcsán a kórház főigazgatója délután egy órakor sajtótájékoztatót tart – tette hozzá.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. habitus 2012. június 22. 15:21
  „Kedves hozzászolok!a baleset 8 kor történt akkor még javában világos van, menjetek ki ne tapasztaljátok meg,ne az elsötétitett szobábol irjátok a hülyeséget.A helyszinlelés elég sokáig tarthatott, azért láttátok hogy sötét volt”
 • 30. Pesztike 2012. június 22. 12:45
  „Teljesen igazad van fodor_kata! A járdán parkoló autókról már nem is beszélve.
  Lehet hogy egy egyes babakocsi elfér a járdára lógó autóktól, de az iker kocsi az nem. Sokszor én is kénytelen vagyok kimenni az úttestre....”
 • 29. fodor_kata 2012. június 21. 17:41
  „Kedves Bősárkányi!Igen nagy divat a babakocsit az úton tolni mert a járda olyanokat zötyög hogy az alvó ikergyermekeimből legalább az egyik mindig felébredt tőle!Amúgy meg jó lenne ha a füvet meg a kerítésekbe belegabalyodó gazt a kedves tulajdonos rendezné mert akkora, hogy belóg a babakocsiba!!!Nem szeretnék vitát nyitni de nem jókedvéből tolja senki sem a babakocsit az úttesten ha van rá lehetőség biztos lemegyek!”
 • 28. RickCartman 2012. június 21. 16:44
  „24. westi
  a helyszínekés idejére már valóban besötétedett, de a gázolás fénnyel nappal történt
  ha már ennyien látták a híradót, elmondták százszor, hogy a járda túl keskeny az iker babakocsinak
  nem kifogás, hogy a gázoló néni nem fogyasztott alkoholt és nem ment túl gyorsan - két ember halálát okozta nagy "szabályosságában" (még hogy lenyugvó Nap elvakította, siralmas), én sem tartom helyesnek a szabadlábon védekezést, valamelyik nagyokos rokonnak eszébe jut, hogy mentse a nagyi bőrét, útlevél, repülőjegy, és máris bottal üthetik a nyomát az elévülésig”
 • 27. Nikk09 2012. június 21. 14:07
  „Kedves Fórumozók! Akik ezen vitatkoztok,hogy este 9 órakor mi világít az égen a hold vagy a nap, annak tudom javasolni jöjjön el Sopronkőhida és Fertőrákos közötti útszakaszra és győződjön meg róla h mit lát. Este 9-kor megy le a nap és olyan szinten vakít,hogy kettőt nem látni előre. De majd hozok róla képet nektek és meggyőződhettek róla,hogy mi a helyzet. Amúgy meg szerintem ez már nem változtat semmit szegég lányok helyzetén. Részvétem a családnak”
 • 26. Pesztike 2012. június 21. 13:36
  „Ez borzasztó!! Nekem is iker lányaim vannak, folynak a könnyeim miközben olvasom ezt a szörnyű tragédiát.
  Nem tudom, ezt valaha is fel tudják-e dolgozni a szülők. Nagyon együtt érzek velük!”
 • 25. kerteszb 2012. június 21. 12:48
  „Nem Karcsika, csak két hete nem a nemlétező MSZP-s bagatellizálta el az ügyet, hanem a létező fideszes, droid.”
 • 24. westi 2012. június 21. 12:42
  „Karcsika
  A TV híradóban mutatták a helyszínelést! Olyan sötét este volt,hogy sötétebb már éjszaka sincs! Elég nagy vagyok ahhoz,hogy ismerjem a napszakokat.Lóf... volt ott nem naplemente.”
 • 23. Karcsika 2012. június 21. 12:15
  „Re: 22. kerteszb 2012.06.21. 11:52
  Miért, az MSZP-s polgármester idejében volt járda? Vagy csak most lett ez gond?”
 • 22. kerteszb 2012. június 21. 11:52
  „A fideszes polgármesterről ennyit:
  http://index.hu/belfold/2012/06/21/nem_lesz_jarda_az_ikerbaleset_szomszedsagaban”
 • 21. Karcsika 2012. június 21. 08:29
  „9. westi 2012.06.20. 16:20

  "Késő este történt a baleset.A nap helyett max. a hold világított."

  20:55-kor "megy le a Nap."
  Ez már estének nevezhető. Nem éjjelnek.
  Én ilyenkor "Jó estét kívánok"-kal köszönök. A Hold valamikor nappal is látszik. A Nap éjjel nem.”
 • 20. Karcsika 2012. június 21. 08:25
  „El tudom képzelni, hogy NEM IS az úttesten tolták, csak abban a pillanatban TOLTÁK LE a járdáról az úttestre.
  Így nem láthatta a vezető.”
 • 19. bojtár 2012. június 21. 07:33
  „9. westi 2012.06.20. 16:20
  az felettébb érdekes lett volna nézz csak utána”
 • 18. kisember1 2012. június 21. 05:59
  „Én azon akadok fel, mikor úgy indulunk el mi anyukák az úttestre, hogy kitoljuk előre a gyermekünket a kocsiban. Mikor bemegyünk a zöldségeshez, a mobilt a babakocsiból kivesszük, nehogy ellopják, de a gyerekünket, a legnagyobb kincset nem.
  Az ilyen hibákat magamon vettem észre, igyekeztem korrigálni. Volt bizony, hogy háttal húztam le a járdáról a babakocsit át az úttesten, mert ...egy nem igen belátható kereszteződésbe, hogyan tolhatnám előre....
  Úttesten nem mernék babakocsit tolni. ez egy szerencsétlen együttállás volt, de a szülő, aki tolta a babakocsit, ugyanúgy elvakította a nap. Valahogyan ilyenkor be kell kapcsolni a vészjelzőnek, hogy akkor engem sem látnak, ha én sem látok, nem?
  65 évesen már az ember reflexei nem ugyanolyan jók sajnos. Ennek megfelelően kell bizony közlekedni. Amikor az idős ember lassan hajt, lassan reagál toleránsabbnak kellene lenni a többieknek, nem letolni, ledudálni, mert az ilyenek gerjesztik ezeket a buta helyzeteket. Akkor is megy, ha nem lát, mert letolják, leszorítják, ledudálják, amit lehetséges, hogy még veszélyesebb. Ugyanakkor jogosítvány EÜ. alkalmasságot sem adni annak, aki nem alkalmas rá...Azt, hogy milyen feltételek kellenek egy ikerkocsi "tolásához" pedig csak az tudja, akinek vannak ikrei. Ugyanis lehetséges, hogy kiment a szülő 30 méterre, mert épp ott egy ideges kutyus lakott....
  Ez egy végtelen buta baleset és az önkormányzatnak is van mit tanulni belőle bőven, nem lerázni a felelősséget.”
 • 17. bősárkányi 2012. június 20. 23:30
  „Nagy divat az úttesten tolni a babakocsit. Azt hiszik a szülők, hogy semmi sem történhet.”
 • 16. sari 2012. június 20. 23:18
  „Sajnos elég sok helyen látni, hogy nincs kiépített járda még az új építésű városrészeken se. Pld: Révfalu-Viziváros, Ménfőcsanak-Mediterrán lakópark.”
 • 15. buszsofőr 2012. június 20. 21:51
  „ok, lakott területen valóban nem kell az út bal oldalán gyalogosan közlekedni”
 • 14. mlksx078 2012. június 20. 20:34
  „Néhányszor jártam Érden. Ami már akkor is borzasztóan felháborított: rengeteg utcában nincs aszfalt (ennek megfelelően járda sem), pedig rengeteg csodaszép palota épült az utóbbi időben főleg a külvárosi részben. Nyilván az önkormányzatnak jó pénz volt kiparcellázni, majd eladni a telkeket, utat viszont nem építettek hozzá. Óriási felelőtlenség... A párommal méltatlankodtunk is egy sort, hogy ilyen helyen miért nincsenek utak és járdák.
  Az említett utcában is olyan a járda, hogy még egy sima babakocsi sem nagyon fér el rajta, nemhogy egy ikerbabakocsi. Így szerintem jogosan merül fel az önkormányzat felelőssége is az ügyben...
  Nagyon sajnálatos eset, nem tudom kiverni a fejemből, hogy két kislánynak azért kellett meghalnia, mert valaki/valakik nem építtettek rendes járdát, ezért a szülőknek az út szélén kellett tolniuk a gyerekeket. A gázoló hölgyet nem kell megkövezni, mert 65 évesen már nem nagyon száguldozik felelőtlenül az ember és tényleg elvakíthatta a nap, ami egy pillanat alatt tud balesetveszélyes szituációt előidézni. Egy életre elkíséri majd a hibája, nagyon sajnálom.
  A szülőknek pedig rengetek hitet és erőt kívánok, hogy fel tudják dolgozni ezt a borzalmas tragédiát!”
 • 13. Hyppolit 2012. június 20. 20:29
  „Környezetemben egy útszakaszon én is hasonló vakítást érzek a lemenő naptól az esti órákban. Magam részéről ezen a rövidebb szakaszon szinte lépésben megyek, ugyanis semmit nem lehet ilyenkor látni. Max. lebunkóznak. A csecsemőket nagyon sajnálom, de a szülőknek is trauma lehet. Az viszont tény, hogy az úttest szélén bárkit érhet baj, minden erővel el kell kerülni, ha lehet. Nagyon szerencsétlen baleset...”
 • 12. ladarevolution 2012. június 20. 18:41
  „11. buszsofőr: "a gyalogosnak pont azért kell az út bal oldalán közlekednie"
  Lakott területen kívül kötelező csak a bal oldalon menni. Telpülésen belül mehetsz a jobb oldalon is, persze ha nincs járda.”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A médiatanács felmondta a Neo FM szerződését - videó

A 750 milliós kötelezettséget felhalmozó rádió vezetősége nem élt azzal a mentőcsomaggal, amelyet a médiatanács kidolgozott számára. Tovább olvasom