Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Kirúgták az MTV-től Mészáros Antóniát, Winkler Nórát, és Galambos Pétert

Az MTVA felmondott Mészáros Antóniának, Winkler Nórának és Galambos Péternek is, több olyan szerkesztő mellett, akik a korábbi Kultúrház-at és a későbbi Aranymetszés-t készítették.
Az [origo] információi szerint a korábbi Kultúrház jóformán teljes stábja megkapta július 7-én azt a levelet, amelyben értesítik őket, hogy harmincnapos munkaviszonyuk van még a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnál (MTVA), és ez alatt kell dönteniük, hogy milyen formában szeretnének szakítani, vállalják-e a közös megegyezéses formulát. Több volt dolgozót felhívtunk, de névvel nem kívántak nyilatkozni a belső viszonyokról.

Az MTVA egy hónapon belül megszünteti több, korábban kulturális téren dolgozó képernyős munkaviszonyát, így nem lesz adásban többet Winkler Nóra (aki a Kultúrház 2010. szeptemberi megszüntetése óta egy kétheti mozis magazinműsort készített), sem a Déri János-díjas Rózsa Péter, sem Galambos Péter. Utóbbi tavaly szeptembere óta nem is volt képernyőn. Információink szerint a régi Kultúrház-stáb volt főszerkesztője, Márkus Katalin is távozik a közszolgálati tévétől (ő idén januárig dokumentumfilmeket készített a kulturális szerkesztőségnek, majd a kisebbségi műsorok szerkesztőségének dolgozott), ahogy Ruszthi Zsolt, Torma Tamás szerkesztők is. A korábbi Kultúrház-ból két ember sorsáról nem tudni még, az egyik szakszervezeti jelölt, a másik Kínában forgat.

Ugyancsak kapott felmondólevelet Mészáros Antónia, aki korábban a Szólás szabadságá-ban, a Zárórá-ban és Az Esté-ben volt látható. A Minőségi újságírás díjjal rendelkező műsorvezető kérdésünkre megerősítette, hogy járt benn az MTV-nél, és megkapta a felmondást.

Olvasóink írták

 • 20. RickCartman 2011. július 09. 18:34
  „16. bélanéni igazad van, csak kétféle munka van: jól elvégzett, és rosszul elvégzett munka. Sokaknak ez nem éri el az ingerküszöbét. Bezzeg amikor ők is sorra kerülnek valamilyen létszámleépítésnél, hogy tele fogják sírni a kommenteket!”
 • 19. dorombolok 2011. július 08. 14:43
  „Rommel! Te is sorra kerülhetsz!”
 • 18. Szabra 2011. július 08. 14:15
  „Nagyon érdekes, de az 1995 - 2000. közötti időkben több tízezrünknek mondtak fel / mert üzemünket, gyárunkat, vállalatunkat bezárták, privatizálták, felszántották, ellopták, stb / , de én nem emlékszem arra, hogy a média egy könnycseppet is préselt volna ki szánalomból. Most a " magyar szellemi rabszolgák " néhány képviselőjének kényszerű távozása okán viszont patakokban folyik a könnyáradat; vagy talán tévednék???????”
 • 17. pozdorja 2011. július 08. 09:14
  „9. rommel: Légyszives ne kiabálj! Az utolsó mondatodat egyébként kijavítanám:
  A talpnyalók mennek, az új talpnyalók jönnek.

  Másrészt: a létszámleépítés szükséges volt. Ezt a szinvonalat fele annyi emberrel is meg fogják tudni oldani. Az mellékes hogy a kirúgottak listájának elkészítésekor mennyire vették figyelembe a szakmai szempontokat és a tehetséget.”
 • 16. bélanéni 2011. július 08. 08:46
  „10. fityesz 2011.07.07. 22:31 "Így is maradt még több ezer ingyenélő,akiket mi tartunk el."
  Kik az ingyenélők??? Azért mert valaki nem az un.termelő szektorban dolgozik, nem gépeket szerel, házat épít stb., attól még nem ingyenélő. Nincs szükség orvosokra, tanárokra, hivatalnokokra akik az ügyeket intézik??? Ha nem tanítanák a gyerekeket az ún.ingyenélő tanárok, akkor hogyan jutnának el a munkapadig, az íróasztalig, akárhova ahol dolgoznak?”
 • 15. bélanéni 2011. július 08. 08:34
  „Amit az elbocsátásokkal kapcsolatban a főnök mondott, az így van. Személyiségi jogokat sértene az érintettek nevének közzététele. Ha akaqrják, ők maguk közzétehetik. Nameg elbocsátottak rengeteg más közszolgálati alkalmazottat, tanárokat, orvosokat, nővéreket, szociális szakembereket. Őértük miért nem lázadozott senki? Csak azért mert ezek az arcok részben ismertek? Nekem a többiek elbocsájtása legalább ennyire fáj.”
 • 14. RickCartman 2011. július 07. 23:52
  „12. Sagittarius 2011.07.07. 22:59
  Valóban, csak őket nem a Sportosztály vezetője tette lapátra (ha érted).”
 • 13. Túrabakancs 2011. július 07. 23:10
  „Én nézegettem a neveket, és bizony meg kell hogy állapítsam,
  az elküldött alkalmazottak, vezetők között rengeteg a balos
  ill. a főleg liberális gondolkodó egyén, akik az elmúlt hosszú években
  sunyin burkoltan, és direkt nagy károkat okoztak az országnak. Nem csak
  gazdaságilag, hanem kultúra terén is. Ideje volt a megtisztulásnak! Sokan
  ezt akarták anno a szavazatuk leadásakor, de természetesen a balos érzelmű
  emberek most lázonganak. Lázongjanak csak, mást úgysem tehetnek. Daniel-Cohn
  Bendit is majdnem agyvérzést kapott legutóbb, legközelebb talán sikerül is neki.
  Mi nem fogjuk nagyon gyászolni azt hiszem, Izrael talán igen...”
 • 12. Sagittarius 2011. július 07. 22:59
  „Valamiért nekem nem fognak hiányozni! Bizonyára én vagyok "nyomi", de a felsoroltak közül egyetlen név sem ismert számomra. Ha menni kőőő, hát menni kőőő. Mást is kirúgtak már a munkahelyéről az elmúlt években, még sem dőlt össze a világ, sőt a kutya nem foglalkozott azon százezrekkel!”
 • 11. Star-Spangled 2011. július 07. 22:48
  „A "KIsalfoldre" is raferne a tisztogatas!!!!!!”
 • 10. fityesz 2011. július 07. 22:31
  „Így is maradt még több ezer ingyenélő,akiket mi tartunk el.”
 • 9. rommel 2011. július 07. 20:59
  „A BALOSOK KIRÚGTÁK A JOBBOSOKAT !
  MOST AKKOR MIT NEM ÉRTENEK A COCIK ?
  A TALPNYALÓK MENNEK , A NORMÁLISOK MARADNAK !”
 • 8. RickCartman 2011. július 07. 20:18
  „1-2 hozzászólónak itt a "hiteles", "szavahihető" magyarázat( cinikus magyarázkodás):
  A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap kommunikációs igazgatója. Szabó László úgy véli, nem volna tisztességes a felmondólevelek átadása előtt erről beszélniük saját műsoraikban. Hangsúlyozta: azok a kollégák, akikkel a jövőben nem kívánnak együtt dolgozni, egyelőre csak értesítést kaptak erről, és felmondóleveleiket 30 nap múlva kapják meg. Hozzátette: emellett személyiségi jogokat is sértene, ha név szerint elmondanák az elbocsátottak nevét.
  Na, erre varrjatok gombot.”
 • 7. páctivald 2011. július 07. 19:41
  „<moderálva>”
 • 6. páctivald 2011. július 07. 19:38
  „1. Batistuta 2011.07.07. 16:52 !

  Csak arról számolhatnak be, amit fentről mondanak.

  Itt is vannak még nevek:

  http://index.hu/kultur/media/2011/07/06/beindult_a_funyiro_a_kozmediaban/”
 • 5. RickCartman 2011. július 07. 19:30
  „most találtam:
  A fideszes Deutsch Tamás ekkor így fogalmazott: ,,a Magyar Rádióban politikai tisztogatás volt, még akkor is, ha mindenki mást mond. (...)"
  Helyszín: a Parlament, napirend előtti felszólalások. A dátum: 1994. március 7.”
 • 4. embertelen 2011. július 07. 19:03
  „Most már nem fogja vissza a fideszt az EU elnökség, egyből el is kezdték az ámokfutást. Nesze neked egész Európa által kritizált médiatörvény és magyar demokrácia, stb. Remélem, hogy előbb utóbb annyira belejönnek, hogy egymást is kirugják!”
 • 3. RickCartman 2011. július 07. 18:30
  „Egyik "közszolgálati" médium sem adott erről hírt, szégyen, a mi adóforintjainkból tartják fenn ezeket, tessék objektív tájékoztatást adni!
  Másrészt a Párt fennhangon hirdette, hamarosan megszabadítja a televíziót az MSZP "elnyomásától" , egy éven belül. Hát megtörtént. Csak a nagy sietségben a fűnyíró saját embereik közül is elkaszált néhányat.”
 • 2. kerteszb 2011. július 07. 17:29
  „A köztévéből is fidesztévé lett, a nyaloncok maradhattak.”
 • 1. Batistuta 2011. július 07. 16:52
  „A folyamatról nem kellene beszámolnia a közszolgálati MTV-nek, MR-nek, MTI-nek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúnya idő érkezik: jégeső, viharos szél csaphat le ránk

Az országszerte tapasztalható melegedés csak átmenetileg torpan meg holnap egy északról súroló hidegfront hatására. Tovább olvasom