Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Hagyóék előzetesben

Előzetes letartóztatásba helyezte a másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság Horváth Évát, Hagyó Miklós volt szóvivőjét, és Lelovics Ottó kommunikációs szakembert - közölte Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.
Mint elmondta, a másodfokú bíróság ezzel - az ügyészségi fellebbezésnek helyt adva - megváltoztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság elsőfokú végzését, amely Horváth Éva és Lelovics Ottó személyét illetően korábban házi őrizetet rendelt el. A Fővárosi Bíróság egyúttal helyben hagyta Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes előzetes letartóztatását - tette hozzá a szóvivő.
Az előzetes letartóztatást egy hónapra rendelték el, a szükséges intézkedéseket már megtették - mondta Fazekas Géza.
A BRFK korábbi tájékoztatása szerint Hagyó Miklóst azzal gyanúsítják, hogy közvetlenül vagy közvetítőin - H. Éván, L. Ottón és H. Ivánon - keresztül utasításokat adott a BKV vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező egyes vezetőinek, hogy a közlekedési vállalat számára szükségtelen szerződéseket kössenek.
A Budai Központi Kerületi Bíróság május 17-én helyezte előzetes letartóztatásba a BKV-ügyben meggyanúsított Hagyó Miklós volt szocialista országgyűlési képviselőt és főpolgármester-helyettest. Az elsőfokú bíróság aznap döntött Horváth Éva és Lelovics Ottó házi őrizetbe helyezéséről is.
A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a múlt héten azt közölte az MTI-vel, hogy a hűtlen kezelés bűntette miatt a BKV-val összefüggésben indult nyomozást a BRFK a Fővárosi Főügyészséghez tette át, mert az ügyben "olyan
korrupciós bűncselekmény gyanúja merült fel, amelynek a nyomozását a büntetőeljárási törvény szerint kizárólag az ügyészség végezheti".
Miután a nyomozást áttették a Fővárosi Főügyészséghez, a Legfőbb Ügyészség múlt csütörtökön úgy döntött, hogy az ügyészi nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe utalja. Fazekas Géza hangsúlyozta, hogy a főügyészség a további nyomozást a BRFK-val együttműködve folytatja.
Az MTI úgy tudja: a büntetőeljárási törvénynek arra a passzusára hivatkozva került át a BKV-ügy nyomozása az ügyészségre, amely kimondja, hogy kizárólag az ügyészség jogosult nyomozni a vezető beosztású vagy a fontosabb ügyekben intézkedésre hivatott más hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt.

Olvasóink írták

  • 3. Reális 2010. május 28. 09:45
    „Még a parlamentben ülnek- egyenlőre!”
  • 2. fortuna54 2010. május 27. 19:28
    „Pedig milyen szerény,ártatlan arca van ennek a Hagyó mikinek.”
  • 1. janika 2010. május 27. 17:44
    „No és a többi miért van még mindig szabadlábon?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rálőttek a Hír TV egyik riporterének házára

Kisberk Szabolcs családi házát szerda hajnalban érte a támadás, senki sem sérült meg. Tovább olvasom