Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 30. vasárnap - Rózsa

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Fejenként százezerre bírságolták a Közgépnél demonstráló LMP-seket

Fejenként százezerre bírságolták a Közgépnél demonstráló LMP-seket

Jávor Benedek, az ellenzéki párt frakcióvezetője közölte, fellebbeznek a bírság ellen.

mti - 2012.07.12. 16:26
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A XX-XXIII. kerületi rendőrkapitányság fejenként száz-százezer forintra bírságolta azokat az LMP-s politikusokat és aktivistákat, akiket szerdán a Közgép Zrt. központja elől állítottak elő - erősítette meg a nol.hu információját az MTI-nek Jávor Benedek.

Szerda délelőtt az LMP több országgyűlési képviselője és körülbelül két tucat aktivistája hatolt be a Közgép Zrt. budapesti, XXIII. kerületi központjába. A bejárati sorompónál ülő, magukat egymáshoz láncoló demonstrálókat kora délután rendőrök vitték el, jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértésének gyanúja miatt. A vállalat jogi képviselője közölte, feljelentést tesz a tüntetők ellen, a Fidesz szóvivője pedig nyilvánvaló politikai támadásnak nevezte az LMP szerdai akcióját.

Jávor Benedek, az LMP frakcióvezetője csütörtökön az MTI-nek azt mondta, hogy a rendőrök alapvetően birtokháborítással és a rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenséggel indokolták a bírság kiszabását. A politikus, aki aránytalannak nevezte a büntetést, azt is problémásnak tartotta, hogy a cég által megkért birtokvédelmi határozatot "gyakorlatilag már a fogdába kézbesítették nekünk, vagyis csak az előállításunk után tudtuk kézhez venni".

Jávor Benedek szerint az eset pikantériája, hogy "szerintem a magyar közigazgatás ilyen tempóban még soha nem dolgozott", mert a birtokvédelmi kérelem beadása után körülbelül két órával már el is készült a jogerős határozat.

A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy a bírság ellen fellebbeznek, de ha jogerőre emelkedik a határozat, készek azt végrehajtani. Szavai szerint arról még nem döntöttek, hogy a büntetést kifizetik vagy esetleg közmunka során ledolgozzák. Hozzátette, azt viszont mindenképpen el fogják kerülni, hogy a bírság az aktivistáikat anyagilag ellehetetlenítse.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 14 hozzászólás
Moderálásra küldöm 14. Ambar 2012.07.13. 18:31

Túrabakancs már az is szomorú amit írsz hogy mivel szerinted évekig még jobboldali kormány lesz nem lehet bizonyítani a feltevéseket!Te magad is úgy gondolkodsz hogy amíg ők hatalmon vannak addig azt csinálnak amit akarnak!Elismered azt amit tudunk a hatalom mindent tehet!Én azért azt gondolom már csak két év van hátra aztán megtörténnek a vizsgálatok!Persze előbb el kell távolítani a sok korrupciót fedező és koncepciós pereket rendező hatalmi embereket?Mert a háttérben ők adják a biztonságot ehhez.Én úgy látom a nagy többség ezt fogja követelni!A sok hallgató ember szavazni fog ,ma semmit sem tehet aki nem akar bajt magának!Példák ezt mutatják!Hatalmat szolgáló jogállamban élünk!Ennek véget kell vetni!

Moderálásra küldöm 13. db 2012.07.13. 17:50

12. Túrabakancs
Békésen üldögélő képviselőket összehasonlítani a törő-zúzó csőcselékkel ? Ha pedig van miről a külföldi sajtóban írni azt a kormány magának köszönheti.

Moderálásra küldöm 12. Túrabakancs 2012.07.13. 17:22

db! /10/
A jobboldali kormány nagyon hosszú évekig lesz még hatalmon, így a feltevésedet nem egyhamar lehet majd
bebizonyítani. Egyébként az LMP-ek nem ez volt ez egyetlen jogszabálysértő ténykedése, így a büntetés emiatt
nem magas, továbbra is tartom a véleményemet. Visszaesők, ennyi... "áldásos" tevékenységükkel nagy kárt
okoznak az országnak, ugyanis a külföldi sajtóban drasztikusabban jönnek le a hírek ezzel kapcsolatban. Románoknál,
Spanyoloknál stb. ütik vágják a tüntetőket, ehhez képest a rendőrség hozzáállása teljesen humánus volt. 2006-ról
ezt nem mondanám el!
bojtár!
Hol van itt Izraeli cég? Inkább pont ez a baja az LMP-nek, hogy ez nem az! :)))

Moderálásra küldöm 11. ruig 2012.07.13. 10:40

load. Teljesen osztom a véleményt.valóban a közmunka a cél! Egy hete foglalkoztak a közmunka helyzetével,sajtó tájékoztató volt a tapasztalatokból.Mobil WC hiánya,friss víz nem léte és a pénz kevés. Ha beváltják ígéretük,hogy a büntetést inkább ledolgozzák a világ jelentős és vezető hírügynökségei kürtölik szét az öt földrészre a példátlan esetet.A láncolási ötlet már jól bevált a környezetvédőknél külföldön.

Moderálásra küldöm 10. db 2012.07.13. 10:33

6. Túrabakancs
Igazi előrelátó, demokrata hozzáállás. Ha hamarosan ellenzékben a fityesz is a polgári engedetlenséggel akarja felhívni valamire a figyelmet remélem 20 évet kapnak - röhej.
Szabálysértésért pedig miért is kevés a százezer forint? Ja, mert az LMP csinálta. Rogánra legyél büszke, hamarosan a félhülye kövér kivezettetheti a házőrséggel, jó játék lesz sok pénzért.

Moderálásra küldöm 9. Ambar 2012.07.13. 08:15

A kordont csak szerinted helyezték el jogellenesen de az akkori kormány ezt nem így gondolta!Az ország végrehajtó hatalmának székhelyét amely egy szimbólum is ,miért nem kellene védeni?Itt a magáncégnél néhány ember demonstrált a cég működését nem akadályozták!Igen ma már minden jogellenes mert a hatalom ilyen törvényeket hozott.Akadályozzák a tüntetéseket,nem lehet alkotmánybírósághoz fordulni,szinte nem lehet népszavazást kezdeményezni létrehozták a TEK-et az országház őrséget !A hatalom fél a néptől !!Pedig most nincsenek a" békés"mindent szétverő rendőrökre támadó tüntetők.A mai ellenzék sokkal kulturáltabb!Remélem a Lempesek a közmunkát válasszák és azzal felhívják újra a világ figyelmét arra hogy mi folyik ebben az országban.Valószínű neked tetszik a Simicska hatalom az állami korrupció példaképe.Vigyázni kell rá mert ők a fidesz anyagi támogatói a lenyúl pénzek visszaosztói.Méghozzá az állami pénzekből!

Moderálásra küldöm 8. ISU 2012.07.12. 23:00

A jelenlegi kormány azt hiszi, hogy mindent meg tehet. Mikor ők bontották a kordont a vezírrel akkor őket miért nem büntették meg.Azért, mert az akkori kormány figyeembe vette, hogy demokrácia van.
Itt most önkényuralom van !!!
Ők beszélnek demokráciáról.A sajátzsebüket tömik meg a vezír holdudvarának vállalkozásait.
Azért tüntettek, mert rájöttek, hogy a Közgép Zrt. nem tiszta lapokkal játszik. Így aki ma az igazat mondja meg kell büntetik őket.

Moderálásra küldöm 7. bojtár 2012.07.12. 22:43

hogy merészeltek egy zsidó cége előtt demonstrállni aki évi több száz milliárdot szittyúz ki az országból?ez türhetetlen megyek is Brüsszelbe

Moderálásra küldöm 6. Túrabakancs 2012.07.12. 22:28

Ambar! /4/
A kordonbontók nem egy magáncég telephelyére szállingóztak be, mint most az LMP-sek.
Nem összekeverni a kettőt. A kordont az akkori kormány jogellenesen helyezte el a Kossuth téren,
sok ember mozgását akadályozták ezzel, védve a hatalmukat.
load! /3/
Minden hülyeség miatt megjelennek a sajtóban hírek velünk kapcsolatban, ezen már nem
szabad fennakadni a kormányunknak. Törvényt sértettek az LMP-sek, ezt ők sem tagadják, tehát
a büntetés teljesen jogos, sőt én személy szerint alacsonynak is találom a kirótt összegeket irányukba.
Apokalipszis rátapintott a lényegre! :) Egyébként ma a Parlamentben Rogán Antal úgy kiosztotta az
LMP-s bagázst, hogy nem kaptam levegőt az ámulattól, de a kisebbik ellenzéki párt tagjai sem!

Moderálásra küldöm 5. goldboy 2012.07.12. 22:26

A zorbánvédelmi karhatalom működik, a demokrácia nem sérülhet! Kadhafi sírna az irigységtől! A békés tv székház gyújtogatók pedig magas állami kitüntetést kapnak.


14 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...