Kisalföld logö

2017. 04. 29. szombat - Péter 4°C | 13°C Még több cikk.

Fejenként százezerre bírságolták a Közgépnél demonstráló LMP-seket

Jávor Benedek, az ellenzéki párt frakcióvezetője közölte, fellebbeznek a bírság ellen.
A XX-XXIII. kerületi rendőrkapitányság fejenként száz-százezer forintra bírságolta azokat az LMP-s politikusokat és aktivistákat, akiket szerdán a Közgép Zrt. központja elől állítottak elő - erősítette meg a nol.hu információját az MTI-nek Jávor Benedek.

Szerda délelőtt az LMP több országgyűlési képviselője és körülbelül két tucat aktivistája hatolt be a Közgép Zrt. budapesti, XXIII. kerületi központjába. A bejárati sorompónál ülő, magukat egymáshoz láncoló demonstrálókat kora délután rendőrök vitték el, jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértésének gyanúja miatt. A vállalat jogi képviselője közölte, feljelentést tesz a tüntetők ellen, a Fidesz szóvivője pedig nyilvánvaló politikai támadásnak nevezte az LMP szerdai akcióját.

Jávor Benedek, az LMP frakcióvezetője csütörtökön az MTI-nek azt mondta, hogy a rendőrök alapvetően birtokháborítással és a rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenséggel indokolták a bírság kiszabását. A politikus, aki aránytalannak nevezte a büntetést, azt is problémásnak tartotta, hogy a cég által megkért birtokvédelmi határozatot "gyakorlatilag már a fogdába kézbesítették nekünk, vagyis csak az előállításunk után tudtuk kézhez venni".

Jávor Benedek szerint az eset pikantériája, hogy "szerintem a magyar közigazgatás ilyen tempóban még soha nem dolgozott", mert a birtokvédelmi kérelem beadása után körülbelül két órával már el is készült a jogerős határozat.

A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy a bírság ellen fellebbeznek, de ha jogerőre emelkedik a határozat, készek azt végrehajtani. Szavai szerint arról még nem döntöttek, hogy a büntetést kifizetik vagy esetleg közmunka során ledolgozzák. Hozzátette, azt viszont mindenképpen el fogják kerülni, hogy a bírság az aktivistáikat anyagilag ellehetetlenítse.

Olvasóink írták

 • 14. Ambar 2012. július 13. 18:31
  „Túrabakancs már az is szomorú amit írsz hogy mivel szerinted évekig még jobboldali kormány lesz nem lehet bizonyítani a feltevéseket!Te magad is úgy gondolkodsz hogy amíg ők hatalmon vannak addig azt csinálnak amit akarnak!Elismered azt amit tudunk a hatalom mindent tehet!Én azért azt gondolom már csak két év van hátra aztán megtörténnek a vizsgálatok!Persze előbb el kell távolítani a sok korrupciót fedező és koncepciós pereket rendező hatalmi embereket?Mert a háttérben ők adják a biztonságot ehhez.Én úgy látom a nagy többség ezt fogja követelni!A sok hallgató ember szavazni fog ,ma semmit sem tehet aki nem akar bajt magának!Példák ezt mutatják!Hatalmat szolgáló jogállamban élünk!Ennek véget kell vetni!”
 • 13. db 2012. július 13. 17:50
  „12. Túrabakancs
  Békésen üldögélő képviselőket összehasonlítani a törő-zúzó csőcselékkel ? Ha pedig van miről a külföldi sajtóban írni azt a kormány magának köszönheti.”
 • 12. Túrabakancs 2012. július 13. 17:22
  „db! /10/
  A jobboldali kormány nagyon hosszú évekig lesz még hatalmon, így a feltevésedet nem egyhamar lehet majd
  bebizonyítani. Egyébként az LMP-ek nem ez volt ez egyetlen jogszabálysértő ténykedése, így a büntetés emiatt
  nem magas, továbbra is tartom a véleményemet. Visszaesők, ennyi... "áldásos" tevékenységükkel nagy kárt
  okoznak az országnak, ugyanis a külföldi sajtóban drasztikusabban jönnek le a hírek ezzel kapcsolatban. Románoknál,
  Spanyoloknál stb. ütik vágják a tüntetőket, ehhez képest a rendőrség hozzáállása teljesen humánus volt. 2006-ról
  ezt nem mondanám el!
  bojtár!
  Hol van itt Izraeli cég? Inkább pont ez a baja az LMP-nek, hogy ez nem az! :)))”
 • 11. ruig 2012. július 13. 10:40
  „load. Teljesen osztom a véleményt.valóban a közmunka a cél! Egy hete foglalkoztak a közmunka helyzetével,sajtó tájékoztató volt a tapasztalatokból.Mobil WC hiánya,friss víz nem léte és a pénz kevés. Ha beváltják ígéretük,hogy a büntetést inkább ledolgozzák a világ jelentős és vezető hírügynökségei kürtölik szét az öt földrészre a példátlan esetet.A láncolási ötlet már jól bevált a környezetvédőknél külföldön.”
 • 10. db 2012. július 13. 10:33
  „6. Túrabakancs
  Igazi előrelátó, demokrata hozzáállás. Ha hamarosan ellenzékben a fityesz is a polgári engedetlenséggel akarja felhívni valamire a figyelmet remélem 20 évet kapnak - röhej.
  Szabálysértésért pedig miért is kevés a százezer forint? Ja, mert az LMP csinálta. Rogánra legyél büszke, hamarosan a félhülye kövér kivezettetheti a házőrséggel, jó játék lesz sok pénzért.”
 • 9. Ambar 2012. július 13. 08:15
  „A kordont csak szerinted helyezték el jogellenesen de az akkori kormány ezt nem így gondolta!Az ország végrehajtó hatalmának székhelyét amely egy szimbólum is ,miért nem kellene védeni?Itt a magáncégnél néhány ember demonstrált a cég működését nem akadályozták!Igen ma már minden jogellenes mert a hatalom ilyen törvényeket hozott.Akadályozzák a tüntetéseket,nem lehet alkotmánybírósághoz fordulni,szinte nem lehet népszavazást kezdeményezni létrehozták a TEK-et az országház őrséget !A hatalom fél a néptől !!Pedig most nincsenek a" békés"mindent szétverő rendőrökre támadó tüntetők.A mai ellenzék sokkal kulturáltabb!Remélem a Lempesek a közmunkát válasszák és azzal felhívják újra a világ figyelmét arra hogy mi folyik ebben az országban.Valószínű neked tetszik a Simicska hatalom az állami korrupció példaképe.Vigyázni kell rá mert ők a fidesz anyagi támogatói a lenyúl pénzek visszaosztói.Méghozzá az állami pénzekből!”
 • 8. ISU 2012. július 12. 23:00
  „A jelenlegi kormány azt hiszi, hogy mindent meg tehet. Mikor ők bontották a kordont a vezírrel akkor őket miért nem büntették meg.Azért, mert az akkori kormány figyeembe vette, hogy demokrácia van.
  Itt most önkényuralom van !!!
  Ők beszélnek demokráciáról.A sajátzsebüket tömik meg a vezír holdudvarának vállalkozásait.
  Azért tüntettek, mert rájöttek, hogy a Közgép Zrt. nem tiszta lapokkal játszik. Így aki ma az igazat mondja meg kell büntetik őket.”
 • 7. bojtár 2012. július 12. 22:43
  „hogy merészeltek egy zsidó cége előtt demonstrállni aki évi több száz milliárdot szittyúz ki az országból?ez türhetetlen megyek is Brüsszelbe”
 • 6. Túrabakancs 2012. július 12. 22:28
  „Ambar! /4/
  A kordonbontók nem egy magáncég telephelyére szállingóztak be, mint most az LMP-sek.
  Nem összekeverni a kettőt. A kordont az akkori kormány jogellenesen helyezte el a Kossuth téren,
  sok ember mozgását akadályozták ezzel, védve a hatalmukat.
  load! /3/
  Minden hülyeség miatt megjelennek a sajtóban hírek velünk kapcsolatban, ezen már nem
  szabad fennakadni a kormányunknak. Törvényt sértettek az LMP-sek, ezt ők sem tagadják, tehát
  a büntetés teljesen jogos, sőt én személy szerint alacsonynak is találom a kirótt összegeket irányukba.
  Apokalipszis rátapintott a lényegre! :) Egyébként ma a Parlamentben Rogán Antal úgy kiosztotta az
  LMP-s bagázst, hogy nem kaptam levegőt az ámulattól, de a kisebbik ellenzéki párt tagjai sem!”
 • 5. goldboy 2012. július 12. 22:26
  „A zorbánvédelmi karhatalom működik, a demokrácia nem sérülhet! Kadhafi sírna az irigységtől! A békés tv székház gyújtogatók pedig magas állami kitüntetést kapnak.”
 • 4. Ambar 2012. július 12. 21:04
  „A kordonbontókat mennyire büntették?A politika szolgálatában tették,miközben a korrupció állami szintre emelkedett és dicséretes dolog persze csak a hatalom szolgálóinak!”
 • 3. load 2012. július 12. 20:48
  „1.apokalipszis
  Az nagyon rossz döntés lenne, ha ezt az LMP elfogadná.
  Majd ledolgozzák 48 ezer forint havonkénti közmunkval, és ez a hír az egész világon - még a China Daily-ben is - úgy fog megjelenni, mint a magyarországi hatalmi önkény bizonyítéka.
  A rendőrség akkor döntött volna okosan, ha hagyja az egészet a fenében.
  De itt - nagy valószínűséggel - nem a rendőrség döntött.”
 • 2. Tommm 2012. július 12. 18:54
  „Az nagyjából a napidíjuk, nem ?”
 • 1. apokalipszis 2012. július 12. 17:16
  „Majd Ámerikái bárátok kifizetik a bírságot!))”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itthon tölti fel az akkumulátorait Orbán

Belföldi nyaraláson gondolkodik a kormányfő. Annyi biztos, hogy Felcsúton és a Balatonon is fog pihenni a családjával. Tovább olvasom