Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Élelmiszer szegényeknek

Budapest - Az Európai Unió Élelmiszersegély Programja Magyarországon a legnagyobb értékben, 3 milliárd forinttal járulhat hozzá a rászorultak megsegítéséhez.
– Tavaly 2 milliárd forint volt ez az összeg, melyből 2166 településen, mintegy 1 millió rászoruló ember részére csaknem 8,4 millió kilogramm élelmiszert juttattak el a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal (MVH) szerződött segélyszervezetek – ismertette az adatokat lapunkkal Soproni Horváth Lajos sajtófőnök. A cél 2009-ben az, hogy a korábbi évekhez képest több településre sikerüljön eljuttatni az élelmiszersegélyt.

Az MVH az idei programban részt vevő segélyszervezetekkel január 27-én írta alá az együttműködési megállapodást. Az élelmiszerek kiosztása április végén kezdődhet, 2–3 hónapig tart.

A 2004-ben indult segélyezési akció célja, hogy az Európai Unió (EU) által biztosított intervenciós készletből származó árumennyiséget és az ezenfelül biztosított költségvetési keretet az adott tagállamban, meghatározott rászorulói körben szétosszák.

Rászorulónak tekinthetők a létminimum közelében élők, a kisnyugdíjasok és a hátrányos szociális helyzetű gyermekek.

A rászorultak körét a települési önkormányzatok határozzák meg.
A programot az MVH koordinálja a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, a Gyermekétkeztetési Alapítvány, a Katolikus Karitász, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével.

A közbeszerzési eljárás során kiválasztott élelmiszergyártókkal a szerződések megkötése március végére várható. A legnagyobb mennyiségben gabonaalapú élelmiszereket osztanak szét, de kristálycukrot, hűtést nem igénylő tejtermékeket, UHT-tejet, kördobozos ömlesztett sajtot és instant sovány tejport is kapnak a rászorulók.

Olvasóink írták

 • 4. matriné 2009. február 10. 14:22
  „Tudod kedves "ASHER" pár évvel ezelőtt Tarpán egy kis Magyar faluban az árvíz károsultaknak osztottak segélyt és csak az kapott aki templomba járt és a helybeli csuhás osztotta nem az önkormányzat. A sajtó annak igéjén leközölte.”
 • 3. fortuna54 2009. február 09. 19:50
  „Na matriné,ez is moslék? Talán ossza ki maga,mert amind látom,most a papokkal van baja.”
 • 2. ASHER 2009. február 09. 18:29
  „az ki?-(tarpai csuhas?)-ugy tunik en itt lemaradtam v,mirol!!
  kerdezem pedig: a kormany mennyit adott??-(az "aldasat" csak,mint mindig!!???)”
 • 1. matriné 2009. február 09. 18:02
  „No és mennyi marad a valóban rászoruló szegényeknek mire kiosszák? No és melyik papnak kell érte kezet csókolni? Vagy lehet,hogy ezt is a tarpai csuhás ossza szét, és csak azok kapnak, akik az ö templomába jár?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajdasági kapcsolat

Győr-Moson-Sopron - A megyei önkormányzatnak fontos a vajdasági kapcsolat, ezért rendezik meg idén… Tovább olvasom