Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Az Együtt 2014 előkészítő tárgyalásokat javasol az MSZP-nek

Az Együtt 2014 azt javasolja, hogy ne közjogi kérdésekről kezdjen egyeztetést az ellenzék január 2-án, hanem először a tárgyalások céljait és lebonyolítási elveit tisztázzák.
Az Együtt 2014 azt javasolja, hogy ne közjogi kérdésekről kezdjen egyeztetést az ellenzék január 2-án, hanem először a tárgyalások céljait és lebonyolítási elveit tisztázzák.

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese csütörtökön közölte, hogy január 2-án elkezdődnek a tárgyalások az ellenzéki szervezetek között a jogállamiság, az alkotmányosság és a demokrácia témaköréről.
Az Együtt 2014 választói mozgalom ezzel kapcsolatban pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy részt kíván venni az egyeztetésen, mert a jogállam újjáépítésére vonatkozó megállapodás előfeltétele annak, hogy az ellenzéki erők egy későbbi koalíciókötés reményében szakpolitikai programokról szóló tárgyalásokat kezdhessenek.

Véleményük szerint azonban a hatékony ellenzéki összefogás a jól előkészített, méltányos és szakszerű tárgyalásokon is múlik. Ezért - mint Mesterházy Attila MSZP-elnöknek címzett levelükben olvasható - azt javasolják, hogy január 2-án ne közjogi kérdések megvitatásával, hanem a tárgyalássorozatra vonatkozó közös célok és lebonyolítási elvek tisztázásával kezdődjön meg az egyeztetés. Ennek megfelelően az első megbeszélésre nem a jogállamiság kérdéseiben kompetens szakértőit, hanem az előkészítéssel megbízott delegációját küldi el az Együtt 2014.
A választói mozgalom szerint ugyanis az egymás kölcsönös tiszteletén alapuló ellenzéki együttműködéshez hozzátartozik a tárgyalások lebonyolításának, tematikájának, menetrendjének, nyilvánosságának és remélt eredményének előzetes tisztázása is.

Emellett arra kérik Mesterházy Attilát, hogy a találkozót semleges helyszínen tartsák meg.

Az Együtt 2014 azt is tudatta, hogy alkotmányjogi szakértők részvételével kidolgozták a jogállamiság újjáépítésére vonatkozó javaslataikat, így delegációjuk felkészülten várja, hogy a megfelelő előkészítés után megkezdhesse az érdemi egyeztetéseket a MSZP és más ellenzéki szervezetek szakértőivel.

Mesterházy Attila MSZP-elnök november végén jelentette be, hogy szakpolitikai egyeztetésekkel kezdődő, a jövő év végére a közös jelölt- és listaállításig, azaz egy választási szövetség létrehozásáig vezető tárgyalásokat kezdeményez az MSZP a demokratikus ellenzéki pártokkal és szervezetekkel. A szocialisták az Együtt 2014 választói mozgalom alapítóit - a Haza és Haladás Egyesületet, a Milla Egyesületet és a Magyar Szolidaritás Mozgalmat -, az LMP-t, a Demokratikus Koalíciót, a 4K!-t, a Magyarországi Szociáldemokrata Pártot és a Szövetségben, Együtt Magyarországért pártot keresték meg.

Olvasóink írták

 • 5. machers 2012. december 30. 18:50
  „4. rommel2 2012.12.30. 18:37
  Megint összekeverted. Most valakiként kellett volna belépned.
  Neked a létezésed is hazugság.”
 • 4. rommel2 2012. december 30. 18:37
  „MACHERS
  A BALOLDAL ELLEN A LEGJOBB A SAJÁT FEGYVERÜK :
  - HALÁL , BRUTALITÁS , ALJASSÁG ............................
  REMÉLEM ÉRTED A KÖLTŐI AFORIZMÁT...................
  MINDIG ISMERD MEG A BARÁTAID MÚLTJÁT .............”
 • 3. machers 2012. december 29. 17:58
  „2.Valaki 2012.12.29. 09:23
  Te pedig pont ezeket az aljas módszereket akarod folytatni:

  19.rommel2 2012.12.11. 18:53
  kertész
  IGAZAD VAN , TÉNYLEG NAGY PROBLÉMÁK VANNAK ............................................
  A PROBLÉMA NEVE BALOLDAL ...........................
  A PROBLÉMA MEGOLDÁSÁN MÉG GONDOLKOZOM ......................
  SAJNOS INGADOZOK SZTÁLIN ÉS KUN BÉLA "VÉGSŐMEGOLDÁSAI" KÖZÖTT ..............
  ( MINDKETTEN "JELES" BALOLDALI HÓHÉROK VOLTAK.........................)

  http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/mindennaposak_a_visszaelesek_nem_javult_a_korrupcios_helyzet_magyarorszagon/2310537/”
 • 2. Valaki 2012. december 29. 09:23
  „Nincs új a cociknál:

  Az 1917-es orosz forradalomban a bolsevikok, akik a cárizmus utáni hatalmi harcból győztesen kerültek ki, mivel a népesség kilenctizedét osztályellenségnek tekintették, hatalmukat nem építhették másra csak a szüntelenül alkalmazott terrorra. A szovjet hatalomra jellemző államterrorizmus végig kísérte egész létezését. A terror nemcsak kivégzéseket, lágereket jelentett. Első lépése a törvények megszüntetése volt. Az állampolgárokat 1922-ig szakképzettség nélküli - csupán írniuk, olvasniuk kellett tudni - bírák vezette forradalmi törvényszékek elé állították, olyan bűnökért, amik sehol sem voltak megfogalmazva. A Csekát, a fő terrorszervezetet a bolsevikok már 1917 decemberében létrehozták. Lenin írásai a kezdetektől tele vannak buzdításokkal, hogy ne csak büntetésül, hanem megelőzés gyanánt is lőjenek főbe embereket.

  http://olahtamas.hu/szociologia/2-a-terrorizmus-arcai.html?showall=1”
 • 1. rommel2 2012. december 28. 21:23
  „ALAKUL A MULTI TŐKE FRAKCIÓJA !!!
  AMERIKÁBÓL KÜLDIK A PÉNZT ÉS A PARANCSOKAT !!!
  MÁR KITALÁLTÁK AZ ÚJ NEVÜNKET IS :
  "KÖZÉP-EURÓPAI-NAGY-TŐKE-KÖZTÁRSASÁG"
  A MAGYARNAK KUSS ,
  A TŐKÉNEK MEG HUSS .................................”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

PDSZ: nem volt gyatra minőségű az oktatás Magyarországon

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint nem igaz, hogy gyatra minőségű oktatás… Tovább olvasom