Mozi

2020.02.18. 15:54

Premier előtti vetítés Sopronban: Zárójelentés

Elsők között láthatja Szabó István új filmjét, a Zárójelentést a soproni közönség. Az országos premiert megelőzően, február 20-án 19 órakor a Kultik-Elit moziban (Torna utca 14.) tartanak bemutatót.

kisalfold.hu

Az Oscar-, cannes-i Arany Pálma- és berlini Ezüst Medve-díjas rendező hosszú szünet után, korábbi sikeres filmjei legfontosabb alkotótársaival, Klaus Maria Brandauerrel, Eperjes Károllyal és Koltai Lajos operatőrrel alkotott új mozifilmet. Főhőse Stephanus professzor (Klaus Maria Brandauer), az elismert kardiológus, akit váratlanul nyugdíjaznak. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, ezért hazaköltözik a szülőfalujába, ahol körzeti orvosként folytatja munkáját. Itt újra találkozik gyerekkori szerelmével és legjobb barátjával, ám nem feledkezhet bele a múltidézésbe, ugyanis kisstílű, ártalmas politikai csatározásokba keveredik és saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz velük.

A soproni premier előtti vetítés a Kultik-Elit moziban (Torna utca 14.) lesz február 20-án 19 órakor.

A film nézőinek a közönségtalálkozó keretein belül lehetőségük nyílik beszélgetni az alkotókkal, így Szabó Istvánnal, Eperjes Károllyal, Szirtes Ágival, Bálint Andrással, Virga Tímeával, valamint a film producereivel, Sándor Pállal és Tőzsér Attilával is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!