Időjárás

2022.07.01. 20:24

Zivatar és széllökés miatt adtak ki riasztást több járásra Győr-Moson-Sopron megyében

kisalfold.hu

Fotó: Pixabay

A hőség, valamint a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Veszélyjelzésükben kiemelték: északnyugat felől hidegfront érkezik. Ennek hatására a Dunántúl nyugati felén "aktivizálódhat a légkör", emellett a Dunától keletre is újra egyre nagyobb területen van esély zivatarok kialakulására.

Az erősebb cellákat viharos széllökések, jégeső és intenzív csapadék kísérheti. A nyugati határvidéken alacsony valószínűséggel heves zivatar is előfordulhat erősen viharos (akár óránkénti 90-95 kilométeresnél erősebb) szélrohamok kíséretében.

Forrás: met.hu
Forrás: met.hu

Szupercella Ausztria keleti határán

Nyugaton egy méretes szupercella tevékenykedik Ausztria keleti határán, és ezekben a percekben készül kettéválni. Ezek a zivatarok lassan fejlődnek kelet felé, kérdéses, hogy a beáramló talajfront mennyire nyírja szét a zivatarfelhőt, mennyire gyengíti meg. Érdemes lesz nyomon követni a térképen jelölt cella útját, mivel ha nem gyengül le akkor komolyabb szélvihart, kisebb területen jégesőt okozhat a nagyjából 22 órától a vonalakkal jelzett területek között

-tette közzé a Kőszegi Időjárás Előrejelzés.

Forrás: met.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!