Bűnügy

2022.07.01. 20:49

Előzetesben marad a mosonmagyaróvári késelő

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2022. október 3. napjáig meghosszabbította a mosonmagyaróvári késeléses ügy gyanúsítottjának a letartóztatását.

kisalfold.hu

Fotó: Rákóczy Ádám

A bíróság határozatának indokolása szerint a letartóztatás elrendelésének indokai az eljárás jelenlegi szakaszában, továbbra is fennállnak. A bíróság hangsúlyozta, azáltal, hogy a férfi a késelés után elrejtőzött a hatóságok elől, az elrejtőzés ténye, míg amiatt, hogy a terhére rótt bűncselekményt a törvény 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni, a szökés, elrejtőzés veszélye is megalapozott.

Figyelemmel a késelőnek az eljárás során tanúsított magatartására és e körben arra, hogy az elkövetés eszközéül használt kést a hatóságok elől elrejtette, reális a veszélye annak, ha szabadlábon hagynák, megnehezítené a bizonyítási eljárást.

A bűnismétlés veszélye a cselekmény jellegére, az elkövetés módjára figyelemmel fennáll, továbbá ezt támasztja alá az a körülmény is, hogy a férfi korábban volt már büntetve és jelenleg is van vele szemben – nyomozati szakban – büntetőeljárás.

A döntés nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!