Nem jogerős

2022.06.03. 13:59

Letartóztatták a mosonmagyaróvári késelőt

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon (pénteken) az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte a mosonmagyaróvári késeléses ügy gyanúsítottjának a letartóztatását.

A mosonmagyaróvári késelés gyanúsítottjának letartóztatásáról döntött a Gyõri Járásbíróság Fotó: Rákóczy Ádám

Mint arról korábban beszámoltunk, nyakon szúrtak egy férfit Mosonmagyaróváron kedden délután a Lajtaszer utcában.

A bíróság közleménye szerint, a megalapozott gyanú fennállását megállapították és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó  kényszerintézkedés elrendelését látták indokoltnak.

A bíróság határozatának indokolása szerint azáltal, hogy a gyanúsított a késelést követően a hatóságok elől elrejtőzött, az elrejtőzés ténye, míg azáltal, hogy a neki tulajdonított bűncselekményt a törvény 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni, a szökés, elrejtőzés veszélye megalapozott.

Figyelemmel a gyanúsítottnak az eljárás során tanúsított magatartására és arra, hogy a kést a hatóságok elől elrejtette, reális a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítási eljárást megnehezítené.

A bíróság szerint a bűnismétlés veszélye is fennáll, továbbá ezt támasztja alá az a körülmény is, hogy korábban volt már büntetve és jelenleg is van vele szemben – nyomozati szakban – büntetőeljárás.

A döntéssel szemben a gyanúsított és védője is fellebbezést jelentett be, másodfokon a Győri Törvényszék jár el. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában