Sport

2022.05.27. 14:55

Női kosárlabda - Sikeres műtéten van túl Határ Bernadett, a Sopron Basket játékosa

Munkatársunktól

Fotó: Makovics Kornél

Bő másfél hete, múlt hétfőn operálta meg Budapesten dr. Tállay András az Euroliga-győztes Sopron Basket női csapatának válogatott középjátékosát, Határ Bernadettet. Mint ismeretes, a center a Szekszárd elleni bajnoki döntő második meccsének utolsó másodperceiben szenvedett súlyos térdsérülést. A kiváló játékossal beszélgettünk jelenlegi állapotáról és arról, mi történhet vele a közeljövőben.

– Hogy van, milyen a hangulata, a közérzete? – kérdeztük telefonon a kosarast.
– Köszönöm szépen az érdeklődést. Szerintem a hangulatom és a közérzetem a körülményekhez képest már elég jó – válaszolta Határ Bernadett. – Itthon vagyok, végzem a rehabilitációt, pihenek.

– Hogyan telnek a mindennapjai? 
– Azért még elég sokat fekszem, de mankóval tudok közlekedni, és már a rehabilitáció részeként vannak előírt gyógytornagyakorlatok, amelyeket végeznem kell. No meg azért elég sokan érdeklődnek az állapotom felől, nekik igyekszem, próbálok válaszolni.

– Mi és mikor lehet a következő fázis a felépülésében? 
– Ezt előre nem lehet pontosan tudni. Folyamatosan végzik a kontrollvizsgálatokat a lábamon, én pedig a rehabilitációs gyakorlatokat csinálom. Ezek, gondolom, az idő előrehaladtával és a lábam remélhető javulásával egyre erősebbek és nehezebbek lesznek. Minden attól függ, hogyan reagál a lábam, a szervezetem a különböző ingerekre. Ezen múlik, milyen gyorsan javul az állapotom.

Megfelelő a rotáció 

Török Zoltán ügyvezető a játékos sérülésével kapcsolatban elmondta: bíznak abban, hogy a szezon második felében már rendelkezésre tud állni a palánkok alatt kulcsszereplő játékos.

– A keretet úgy állítottuk össze, hogy Betti nélkül is megfelelő a rotációnk. A helyettesítésében fontos láncszem lesz Dragana Sztankovics, aki még egészen fiatalon, 18 évesen érkezett hozzánk, és a korai magyarországi éveknek köszönhetően honi nevelésű játékosként vehetjük számításba. Az biztos, Betti felépülését mindenben támogatjuk, de siettetni semmit nem szeretnénk, a végső szót majd az orvosok mondják ki. Azért arra minden esély megvan, így, hogy már túl van a műtéten, hogy január, február környékén, azaz amikor a legfontosabb dolgok eldőlnek, már a pályán tud segítségünkre lenni centerünk – mondta el a soproniak klubvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!