Vetélkedővel várták a gyerekeket

2022.05.06. 16:37

Csaták emlékét követték a gyerekek az Európa-napon Győrben - fotók

Izgalmas vetélkedővel és érdekes programokkal ünnepelték az Európa-napot, aza az Európai Unió megalapításának évfordulóját Győrben.

kisalfold.hu

A délelőtt folyamán közel 100 résztvevő fordult meg az eseményen, ahol az óvodásoknak zenés előadással az általános iskolásokat pedig tudományos előadással és izgalmas a várost bejáró versennyel várták.

Az idei program fő témái az európai ifjúság, a fenntarthatóság és a béke voltak. Az induló csapatoknak különböző csaták és háborúk emlékhelyeit felkeresve kellett megoldaniuk a feladatokat.

A megmérettetésben végül a győri Tulipános Általános Iskola 3B osztálya bizonyult a legjobbnak, második helyezett lett a Gyárvárosi Általános Iskola. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Tulipános Általános Iskola 8.B osztálya állhatott fel, mögöttük szorosan a negyedik helyt pedig a Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolájának tanulói szerezték meg.

A díjakat Ivanics Ferenc a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke, és Dr. Lakatosné dr. Novák Éva  a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Területfejlesztési és Területrendezési Irodájának irodavezető-helyettese adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!