Fejlesztés

2022.01.21. 16:47

A csornai malom több mint kétmilliárdos állami támogatást kapott - fotók

A Goodmills Magyarország Malomipari Kft. 2 milliárd 52 millió forintos támogatást kapott az államtól fejlesztésekre. Napelem-rendszert építenek ki, bővítik tárolókapacitásukat és új gépeket üzemelnek be.

kisalfold.hu

Az összegről a támogatói okiratot Nagy István agrárminiszter adta át a csornai malomban Szilágyi Mártának, a cég ügyvezetőjének. A miniszter hangsúlyozta: tavaly az élelmiszeripari üzemnek kisebb fejlesztéseire 50 milliárd, a komplex fejlesztésekre 200 milliárd forintos összeggel írtak ki pályázatokat. A hazai agrárcégek összesen 1187 pályázatot nyújtottak be, igényük meghaladta a 400 milliárd forintot. Folyamatosan születnek a döntések, a komplex fejlesztésre beadott kérelmek közül eddig 64 részesült összesen 46,2 milliárd forintban.

 

Győr-Moson-Sopron megyéből tizenhét pályázat érkezett, ezek közül eddig kettővel kapcsolatban született pozitív döntés 2,58 milliárd forintos támogatással. A következő időszakban a Stratégiai Terv alapján legalább 400 milliárd forint fejlesztési forrás kihelyezését tervezzük az ágazat számára-fejtette ki az agárminiszter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!