Vezető hírek

2021.12.20. 16:12

Harmincezren emlékeztek meg Bécsben a járvány áldozatairól - Ausztriában eddig 13 ezren hunytak el a koronavírus miatt - fotók

Több mint 30 ezren vettek részt Bécsben a koronavírus ausztriai halálos áldozatairól szóló gyertyás megemlékezésen - jelentette az AP hírügynökség az osztrák médiára hivatkozva.

mti

Fotó: Michael Gruber

A járványnak eddig több mint 13 ezer halálos áldozata volt a csaknem kilencmillió lakosú nyugati szomszédunknál. A megmozdulást többtucat civilszervezet szervezte.  Fő látványosság a Bécs központi körgyűrűjén kört alkotó több mint 13 ezer, gyertyát tartó ember volt. A tömeg egyperces csenddel fejezte ki megrendülését a nemzeti veszteség miatt.  A megemlékezés egyúttal szolidaritás volt az egészségügyi dolgozókkal.

 

Mindazonáltal az elmúlt hetekben számos tüntetés volt Bécsben a járványügyi intézkedések ellen. Szombaton például több tízezren tüntettek egyebek között az oltás kötelezővé tétele ellen.

 

Forrás: MTI/AP/Michael Gruber

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!