Tudósító

2022.11.27. 11:00

Műfajok találkoztak a Rímes Kávé idei utolsó rendezvényén

Tudósító

November 23-án a Kristály Étteremben megrendezett, idei év utolsó Rímes Kávé rendezvényére, Baksa Kálmánné művészeti vezető egy rendkívüli vendégre talált Hagen Orsolya énekművész személyében. A fiatal, csodálatos hangú, Ausztriában élő művésznő Pérről indult el a zenei pályáján.

A Bartók Béla Ének-zenei Általános Iskola kórusában énekelve figyelt fel Hoffmanné Kemenes Vera tanár, akinek az ajánlására a Richter János Zeneművészeti Szakgimnáziumban (Konzi) nyert felvételt és ott végzett ének szakon. Kiváló tanárai voltak, akikre a mai napig hálával gondol. Ezekben az intézményekben a  tanárnak nem az a feladata, hogy a diák fejét megtöltse mindenféle tudománnyal, hanem hogy a tanítványaiban tüzet lobbantson és elindítsa a művészi pályáján. Ilyen indíttatás után nyert felvételt a Bécsi Zeneakadémiára, ahol opera szakon végzett.

Fiatalon talált rá a szerelem és úgy döntött, hogy a pályakezdés nehézségei mellett családot alapít, gyerekeket szül. Az éneklést továbbra sem hagyta abba.

 

2017-ben a Simándy József Énekversenyen Különdíjjal jutalmazták.

Éneklési vágya egyre erősödik. Repertoárjában a műfajok találkozása: népdal, opera, operett, musical csodálatosan illeszkedik egymáshoz.

Személyes életével elégedett, boldog. Éneklési vágya töretlen. Jelenleg keresi a lehetőséget, meghallgatásokra jár, hogy élete álmát, az éneklést színházi keretek között is megvalósíthassa.

A színvonalas estet a hálás közönség vastapssal köszönte meg. Egyszóval remek est volt.

Szöveg: Szörényi Miklós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában