Megemlékezés

2020.03.09. 21:29

˝Van még erőd, hisz van hazád˝ – 1848 emlékezete a soproni Jereván lakótelepen

Méltóságteljes rendezvénnyel emlékeztek meg a soproni Jereván lakótelepen az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról a közeledő nemzeti ünnep alkalmával.

kisalfold.hu

Fotó: Griechisch Tamás

A soproni Lővéri Nyugdíjas Klub tagjai saját készítésű, látványos díszlettel, ünneplőbe öltözve és ünnepi lelkülettel készültek az eseményre, amelyen verssel, prózával, saját írásaikkal, énekkel léptek fel.

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc ugyan 172 éve volt, de a dicsőséges történéseknek a mai kor embere számára is fontos üzenete van – hangsúlyozta Csiszár Szabolcs alpolgármester Sopron város képviseletében.

Fotó: Griechisch Tamás

- Március 15-e az a nemzeti ünnep, amelyet minden magyar sajátjának érez, bárhol is éljünk a világban, mélyen meggyökeredzett a szívünkben – emelte ki Csiszár Szabolcs. – Ez a nap a magyar nemzet egységét fejezi ki, ugyanis 1848. március 15-én a népünk beírta magát Európa történelmébe. Egy vér nélküli forradalommal vívták ki a magyar nemzet szabadságát és függetlenségét – mondta az alpolgármester.

Fotó: Griechisch Tamás

A Jereván lakótelep egyik legösszetartóbb és egyben egyik legaktívabb közösségeként köszönte meg Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke a nyugdíjas közösségnek azt, hogy a nemzeti ünnepek, jeles napok alkalmával példaértékű módon szereznek az egész közösségnek felemelő, emlékezetes pillanatokat, amelyeket sok munkával, próbával, a közösség iránti elkötelezettséggel készítenek- és adnak elő.

A Jerevánon működő klub az egymásra figyelés, az egymás iránti tisztelet helye, példa arra, hogy milyen nagyszerűen működik az értéken alapuló összetartozás egy közösségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában