Ahol a legtöbb szélkerék forog

Nyugat-Magyarországon járunk, a Kisalföldön, ahol mindig fúj a szél. A térség egyik kisvárosa Mosonmagyaróvár. A település határában és a környező községek közelében több mint negyven szélkerék épült az elmúlt évek alatt.

tudósító


A Mosonmagyaróvári Szélerőmű Egyesület meghívására a Városi Kollégium diákjai, mint a magyarországi Ökoiskolák Hálózatának tagjai látogatást tettek az egyik szélerőmű parkban. Baán József tulajdonos a helyszínen fogadta a diákokat. Előadásában kitért a szélenergia hasznosításának jelentőségére, a kerekek építésének menetére, működésük folyamatára.

A bemutató végén mindannyian egyetértettünk abban, hogy a szélenergiával történő áramtermelés lehetne jövőnk egyik záloga.




A diákok a kollégiumba visszatérve megbeszélték, hogy az E.ON Vállalatok „Energiahatékonyság a mindennapokban" című kreatív pályázatán egy szélerőmű makett készítésével vesznek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában