TEKE(HIS)TÓRIA

2018.03.12. 11:47

Márciusban ezüstvasárnap?

Az Ipartechnika Győr SE női tekecsapata március 11. -én bajnoki rangadó mérkőzésen fogadta a Rákoshegyi VSE együttesét. Amelyik csapat nyeri a találkozót jó eséllyel szerzi meg a bajnoki ezüstérmet. És, hogy ez melyik együttesnek sikerült az írásom végére kiderül...

Vasárnap délelőtt 9.11 van. A szobámban csücsülök, felütöttem a laptopom és hozzáfogtam a teke(his)tória blog újabb fejezetének megírásához. Ma úgy döntöttem, hogy online, jelen időben abszolút live- ként közvetítem a történéseket a helyszínről tudósítva és reagálva minden rezdülésre.

Nem tudom, hogy a lányok, hogy vannak vele, de nekem már legalább három napja meccslázam van, már nagyon várom mikor fogom meghallani azt a fülbemászónak semmi esetre sem mondható ám számomra mégis csodaszép zörejt ahogy a tekegolyó felborítja a bábukat és felzendül a kilenc fát jelző csengőszó. Gondoltam valami frappáns idézettel jó lenne megint indítani, a reggeli falatozása közben jól bevált szokásom szerint a Nemzeti Sportot böngészve fel is tűnt egy idézet amit Roger Federer kapcsán írtak egy cikkben, ez pont tökéletes lesz számomra is. Rudyard Kipling a Ha… című versében írja azt, hogy igazán akkor lesz ember valaki: „ha a Sikert, Kudarcot bátran állod,
s úgy nézed őket, mint két rongy csalót” Erre ráfűzve én nagyon remélem, hogy a mai mérkőzés után a lányainkat a siker elviselése állítja majd embert próbáló feladat elé. Persze aztán tovább olvasva a verset is találni még a mai naphoz tökéletesen passzoló sorokat ugyanis ez áll benne alább: „ha mind amit csak nyertél, egy halomban, van merszed egy kártyára tenni föl, s ha vesztesz és elkezded újra, nyomban,
nem is beszélsz a veszteség felől,” Modern verselemzéssel ráhúzva a mai tényállásra, a lányainknak is az egész évi teljesítményüket a most következő két mérkőzésre kell feltenni, kockára tenni, ugyanis két győzelemmel történelmük legnagyobb bajnoki sikerét ünnepelhetik majd egy fényesen csillogó ezüstéremmel a nyakukban. Minden más eredmény esetén a további mérkőzések alakulásától is függ a sorsuk, de jelenleg a saját kezükben van a döntés. De ez nem lesz egyszerű menet, melynek első felvonása a Rákoshegy elleni győri mérkőzés. Húsz percbe telt míg monitorra vetettem e sorokat, most egy kis szieszta, bekukkantok Dominikához (akinek ma majd, ha Kristyán mester is úgy gondolja az ifjúsági mérkőzésen lesz feladata) és lányom pontosan ezt teszi, nyugalmasan olvassa valamelyik könyvét, az ágyon pihenve.  12:43. Megérkeztünk. A pályán még férfi mérkőzés zajlik, a Győr-Szol TC és a Közutasok csapatai feszülnek egymásnak, és szoros állást konstatálhatok a mérkőzés hajrája előtt. Kb. egy óra van még az ifi mérkőzés kezdetéig, lesz idő ráhangolódni.

12:59. Ahogy látom megérkeztek lányaink, a szokásos mérkőzés előtti szertartásukat tartják a „sekrestyében”. A pályán most Hungler Barna és Németh Gábor hajrázik. Közben rájöttem, nem lesz egyszerű a feladatom, ugyanis mint egy összetett média munkás a fotó masinámat is kézbe kell vennem, most pl. Barnán tesztelhetem is milyen cserélgetni a laptopot és a fényképezőgépet a kezemben 😊 Szerencsére lőttem pár képet, sok időm nem volt, mert a parti felénél lecserélték, Balom Sándor váltotta. Közben célegyenesbe fordult a mérkőzésük, ifistáink már melegítenek. A csapat népszerű Dusija foglalt helyet mögöttem a lelátón akitől meg is kérdezem milyen érzései vannak a meccsünkkel kapcsolatosan, aki tömören csak annyit mond a mérkőzés végkimenetele megjósolhatatlan, de nagyon bízik a lányokban és a győzelmükben.

13:51 véget ért a Győr -Szol mérkőzés, 4-4 -es döntetlennel. Izgalmakban nem volt hiány, de most jön még csak a hadd el hadd…

14:05 Pályán ifistáink.

A bemelegítő gurításokat megkezdi nálunk Varga Petra és Börzsei Vanessza, míg a Rákoshegyieknél Tóth Katalin és Bálintfy Cintia.

Petra jelezte is hogy a pályán van, három kilencessel kezdte a találkozót.

Petra jó formában

Első szett: Vanessza 137 fa, plusz 6. Petra szenzációs 156 fa, plusz 19.

A meccs felénél járunk, sajnos a rákoshegyi Tóth Katalin robbantott egy 148 ast, Vanessza erre 129 -el válaszolt. Petra 123 -ig jutott míg ellenfele 137 -et szorgoskodott össze. Az állas a meccs felénél:5 fa a hátrányunk, megfordította a vendégcsapat.

Sok van még vissza lehet javítani. És sikerült is a harmadik szettben. Petruska ismét nagy fát termelt, 146, ellenfele 141. Vanessza 138 -135 ellenében Az állás 829-829. Most aztán tényleg a döntő szett következik, egálról jön a zárás.

Az ifisták megalapozzák a hangulatot az első csapat mérkőzésére.

A 15 tarolás van vissza, jelenleg 15 fa az előnyünk. Dominika ma úgy néz ki nem kerül pályára, egyfelől szomorú mert jól jönne a meccsrutin, másként nekem nem fokozódik az amúgy is nagy izgalmi állapot :D

Petraék befejezték: Petra 554, Cintia 540.  Vanesszának nyolc dobása van hátra. Állás -9! Többet forog a meccs állása mint egy ringlispil.

Elment… A csereként beállt Tóbiás Anett eldöntötte a találkozót. Mínusz 28 fával zártunk. Az eredmény 1-3. Csapatunkat csak a dicséret illeti, nagyon szép fával zártak, de meg kell hagyni, ma az ellenfél még jobb volt.

És elérkezett az első csapat mérkőzésének az ideje, panelen az Ipartechnika Győr SE NBC kupagyőztes csapata.

Bemelegítő dobásoknál Király Viktor Budapest Girl című száma csendül fel a hangszórókból, háááát remélem ez csak egy kedves gesztus lesz ma a részünkről, jó házigazda módjára illendően köszöntjük a vendégeket és ma nem a budapesti lányokról szól majd a mérkőzés.

Bordács Dorottya Fekete Ágnes ellenében, míg Csizmazia Kata az előbb az ifiseknél remekül hajrázó Tóbiás Anett ellen fog küzdeni a győri színekért. Nagyon bekezdtek a lányok. Ha hátul nem automata rendszer végezné a dolgát akkor az állító gyerekek az első tíz dobás után már izomlázat kaptak volna… Volt olyan pillanat amikor mind a négy sávon a 9 találatot jelző ledek villogtak. Gyorsan lepergett az első harminc gurítás. Dorka 140, 5 az előnye. Kata rendkívül motiváltan kezdett. 158 fa. Szenzációs kezdés, plusz 14 fa nála. 19 fa pluszban vagyunk. Jól indult. Nagyszerű hangulat a csarnokban, ki síppal ki dobbal ki a két tenyerével kelt nagy hangerőt.

Felváltva zúg a közönségtől, ez itt egy helikopter küldetés  és a hoppá hoppá rigmus.

Kicsit beakadtunk a második harmincnál. Dorka második szettje elment. 139-145, Katáé is. 120-121. Nagyon sok van vissza még, semmi baj, pár szúrás becsúszott a tarolásoknál amiből nehezebben jöttünk ki. Jöhet a partijuk második fele. Kata harmadik szettje nem sikerült túl jól. -13 -al zárt, a partijuk az utolsó harminc előtt egál. 409-409.

Dorka nyerte a harmadikat. Plusz hattal. Az előnyünkből megvan még 5 fa. Felhangzik a gyerünk lányok mindent bele hejj hejj rigmus amivel jelen pillanatban tökéletesen egyet értek. Nem segített sajnos… Elmentek a negyedik szettek. Az állás az első két pár után 2-0 a budapestieknek. Jelen pillanatban 23 fa hátrányban vagyunk.

Ballók Csilla és Domján Tímea lép a pályára. A Rákoshegynél Rózsa Drajkó Gabriella és Tóth Katalin.

Nagyon kell a jó teljesítmény. A budapestiek ellen a Zalaegerszeg 3-0 után állt fel, ha nekik sikerült nekünk is mennie kell. Mindent bele. Szaladnak a percek, zuhognak a golyók, repülnek a bábuk és sajnos nincsenek jó híreim. Ellépni látszik a pesti csapat. Az első szettek odalettek, és meglehetősen nagyra duzzadt a hátrányunk. -74 fa. Három szettjük van Csilláéknak megfordítani az állást, sok ez még. Nem szabad csüggedni. A szurkolók jelzik mindenesetre, hogy mindenki itt van és mindenki tapsol, mindenki az Ipteknek szurkol. El is kél a bíztatás. A szakmai stáb gyorsan reagált a hátrányra, Timit Frank Noémi váltotta.

Csilla a második szettben sem tud újítani, sajnos sokszor szúrta ki a középső bábukat és ezáltal nehéz helyzetbe hozta magát. Két szett után tetemesnek mondható 48 fa a hátránya. Innen pokolian nehéz lesz a pontszerzése.

Noémi jól szállt be. Nyerte a szettjét 141 – 134. Kezdi ledolgozni a fa hátrányukat a párosukban, de összesítésben most 93 fára duzzadt a hátrányunk. A szurkolókon nem múlik semmi az biztos, felváltva zendül fel a mindenki itt van és a hajrá Sziget strófa (ugyanis Noémi kunszigeti…) A harmadik felvonásukban a pesti Tóth Katalin megmutatta miért ifjúsági világbajnok. 180 -as szettet produkált, Noémi erre 135 -el válaszolt. A másik párosban fordulni látszik a kocka Csilla is megérkezett a mérkőzésbe.  171 -et gyűjtött és megkezdte a hátránya ledolgozását. már csak 18 a saját lemaradása, csakhogy csapatszinten -107 re dagadt a hátrányunk. Csilla csak úgy tud pontot szerezni ha ledolgozza ezt, míg Noéminek még kilátástalanabb a helyzete hatvanat kellene behoznia.

Noémi elhozta az utolsó szettpontot, ez csak szépségtapasz sajnos pont az ellenfeléé. Csilla előző szép szettje után nem tudta ugyanolyan szinten folytatni, ismét többet szúrt a szokásosnál, nem számoltam de ebben az érzésemben több szurkolónk is  megerősített, mínusz 32 -vel zárta a párharcot.

Jön nálunk Sass Edit és Járfásné Szabó Renáta, míg a rákosiaknál Harcos Ágnes és Bogoly Andrea a befejező ember. Nem irigylem Editéket. A döntetlenhez nyerniük kell két pontot és 115 fát kell ledolgozni. Ez aztán a nem egyszerű helyzet. Persze sokszor láttunk már csodát a tekében is, ha valakik akkor ők képesek erre de ellenfél is van a pályán, mégpedig nem is akármilyen a rekord bajnok Rákoshegy.

Edit jól kezdett. 150 fájával plusz 25 -el áll az első harminc után. Reni 134 -el nyitotta a mérkőzést de ellenfele 170 -el villámrajtot vett. Mínusz126 -ról kellene fordítani ehhez 180 gurításunk van. Ez pokolian nehéz lesz.

Második szett Editnél 4 fával szorosan elment, Míg Reni hozta a sajátját 3 fával 148 -at ütve. Ekkor már tényleg csak a csodában bízhattunk,  lányok a becsületünkért küzdöttek és megpróbáltak mindent az eredmény kozmetikázásáért.

Ez végül is sikerült. Edit két szép záró szettet produkált, 581 fával csapatunk legeredményesebb pontszerzője lett, amihez most a gratuláció mellé egy teke(his)tória bögre is járt neki. Reni is jól hajrázott, egy szettet döntetlenre hozott, egy szettet nyert, így az 555 ütött fája hiába maradt el a budapesti sportoló eredményétől a csapatpontot megszerezte.

Renáta

Renáta

A végére mínusz 102 fás hátrányt mutatott az eredményjelző és szomorúan olvashattuk le a monitorról a 6-2 -es végeredményt.

Sajnos a március ma nem hazudtolta meg magát, számunkra nem keveredett meg a kalendárium és nem hirdethettünk ki még egy ezüst vasárnapot az esztendőben. Nem maradt hátra más, mint gratulálni a győztes Rákoshegynek, akik megérdemelten nyerték meg ezt a találkozót és az éves teljesítményük jutalmaként az ő nyakukba kerülnek majd a bajnoki ezüstérmek.  Egy mérkőzés van vissza, nincs más hátra mint nyerni  BKV ellen, de most már fradi szurkolóvá is kell válnunk, mert kell az ő tatabányai pontszerzésük is a bronzunkhoz.

Csak ismételni tudom magam, harmadszor írom le, hogy hatalmas tanulságokkal szolgált ez az esztendő, a vesztes meccsek végkimenetelét ezáltal a bajnokság végkimenetelét sok apró momentum döntötte el, amelyekről beszélni kell, mégpedig nem felelősöket keresve hanem megoldásokat találva a problémákra. Szombaton újra teke mérkőzés, javítási lehetőség máris adott. Kipling soraival zárom a mai blog bejegyzést, ugyanis ezt is megtalálni versében:” ha paskolod izmod, inad a célhoz,és szíved is, mely nem hajdani, mégis kitartasz, bár mi sem acéloz, csak Akaratod int: „Kitartani” „ Fel  fejjel lányok és kitartani!

Hajrá Ipartechnika, Hajrá Győr, Hajrá teke!

A legtöbb fával pontot szerző játékosunk, Sass Edit

A legtöbb fával pontot szerző játékosunk, Sass Edit


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!