Bulvár, celeb

2019.01.11. 09:12

Rekordbevétellel mutatkozott be egy hazafias háborús orosz film

A T-34 című alkotás egy hazájáért harcoló szovjet katona történetét idézi fel.

MTI

Premierhétvégéjén 713 millió rubel (3 milliárd forint) rekordbevételt hozott az állami finanszírozásból forgatott T-34 című hazafias orosz háborús film.


A film, amelynek címét egy második világháborús tank adta, egy hazájáért harcoló szovjet katona történetét idézi fel. "A dráma arról szól, hogyan szökik meg egy fogoly egy náci koncentrációs táborból, hogy megpróbálja megmenteni életét, szeretetét és odaadását anyaföldje iránt" - írta az orosz kulturális minisztérium közleménye.


Alekszej Szidorov, a film rendezője kifejtette: az volt a célja, hogy egy olyan háborús történetet meséljen el, amely vonzza a fiatal közönséget, és amelyben azok sem találnak kifogásolnivalót, akik még emlékeznek a háborúra.

 


A nagy honvédő háború emlékét Vlagyimir Putyin orosz elnök gyakran használja a hazafias érzelmek táplálására. Ugyanakkor a 26 millió szovjet ember halálát okozó háború hősi narratíváját nem tanácsos bírálni.


Az új év első filmbemutatói között volt Alekszej Kraszovszkij Prazdnyik (Ünnepnap) című fekete komédiája, amely azonban a hivatalos bírálatok miatt csak a YouTube-on jelent meg. A film Leningrád ostroma alatt játszódik, és egy tudós családjáról szól, amely kivételesen jó körülmények között él a város szenvedése közepette. Szergej Bojarszkij, az orosz parlament alelnöke kijelentette, hogy már a film ötlete is "blaszfémia és szégyenletes".


A független finanszírozású produkciónak már 800 ezer nézője volt a közösségi médián, míg a T-34-et 1,5 millióan látták a mozikban.

Címkék#film

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!