Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Királyok és nemesek is tetováltattak - még Sissi császárné is varratott magára

Horthy Miklós tetoválása közismert, de ki gondolná, hogy a 45 amerikai elnök közül 35-nek volt valamilyen testvarrása.
A tetoválások az emberek többségét megosztják, de azt kevesen tudják, hogy királyi méltóságok és nemesek egy része tetovált ember volt. Sőt a szóbeszédek szerint a 45 amerikai elnök közül 35-nek volt valamilyen testvarrása - írja a Bors.

Horthy Miklós másnaposan készítette jól ismert sárkányát.
A volt kormányzó és tengernagy tetoválása közismert, nem rejtegette a nagyvilág elől. Életem legszebb tetoválását Horthy admirálison láttam: a zöldben-aranyban pompázó sárkány – írta a száguldó riporter, Egon Erwin Kisch. Az ázsiai motívumot egy mámoros éjszaka után készíttette angliai útja során.


Sissi császárné vasmacskával díszítette a bőrét.
Kevesen tudják Ferenc József feleségéről, Ausztria császárnéjáról, Magyarország és Csehország királynéjáról, Erzsébetről, aki Sissi néven vonult be a történelembe, hogy szerette a tetoválásokat. 1888-ban egy kikötői kocsmában ő is „varratott" magára, mégpedig egy vasmacskát a hozzátartozó kötéllel.

James Knox Polk, az Egyesült Államok tizenegyedik elnöke lehetett az első ismert fehér ember, aki kínai betűket varratott magára, Theodore Rooseveltnek, az Egyesült Államok 26. elnökének egy családi címer, Ferenc Ferdinándnak és Rudolf hercegnek pedig egy kígyó volt a mellkasán. II. Miklós cár pedig - hasonlóan, mint Horthy -,  színes sárkányt varratott szintén a bal karjára.

Borsonline.hu
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiss Tibi versben szól a rendszer ellen - Videó

Kiss Tibi versben szól a rendszer ellen - Videó
A Quimby énekese sosem a visszafogottságáról volt híres. Tovább olvasom