Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Lepattantak a soproniak

600 néző gyűlt össze a fagyos Vilniusban, hogy megtekintse csapatuk újabb hazai mérkőzését az Euroligában.

Telekomas Vilnius MKB- Euroleasing 69 - 50

Közel 600 néző gyűlt össze a fagyos Vilniusban, hogy megtekintse csapatuk újabb hazai mérkőzését az Euroligában. A soproniak abban reménykedtek, a nagy hideg ellenére sikerül a hazaiak számára meleg pillanatokat okozniuk.

Jól indult a találkozó, az első kosarat a vendégek szerezték. Ezt követően azonban a hazaiak percei következtek, és Douglas duplájával egy 8–2-es sorozatot produkáltak. Az MKB-nak sikerült ugyan kiegyenlítenie, de ezt követően megint többször kihagyott a vendégek védekezése, amit az ellenfél kosarakkal büntetett. A negyed vége előtt a gólerős amerikai Douglas triplából növelte a litvánok előnyét nyolc pontra.

A második negyedben feljavult a soproniak védekezése, de a Vilnius továbbra is sok támadó-lepattanót szedett vissza, ráadásul a Blahuskovát váltó Vajda nem tudta tartani Streimikytét. Ennek ellenére sikerült felzárkózni, Borovickova triplája után már csak három pont volt a különbség a csapatok között.

A félidei eredményt Streimikyte állította be.
A félidőt követően nagyon belekezdtek a csapatok a pontgyártásba. Aztán kiderült, hogy hamar ki is szórták magukat a csapatok. Időközben a különbség két számjegyűre növekedett, soproni részről rengeteg volt az eladott labda. Ivana Matovic továbbra is jól mozgott, a 3. negyedben már dupla-duplát jegyzett, és még egy triplát is elsüllyesztett az ellenfél gyűrűjében.

Biztatóan indult a záró szakasz, miután Horváth Zs. egy triplával 53–44-re alakította az eredményt. Mielőtt azonban lendületbe jöhetett volna az MKB-Euroleasing, a Streimikyte és Douglas vezette vilniusiak egy 8–0-ás rohammal eldöntötték a mérkőzést.

A végén újra közelebb kerülhetett volna ellenfeléhez a vendéggárda, de a záró két percben figyelmetlenségek miatt egymást követően két triplát is „beszedett" Natalia Hejková gárdája, így a végére tetemesre nőtt a különbség.

Natalia Hejková: – A különbség túlzó, a vereség nem. Ma a külső sorunk gyenge teljesítménye és az elvesztett lepattanóharc okozta a vereséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ittasan vezetett a hatszoros olimpiai úszóbajnok

Ittas vezetés miatt őrizetbe vették a hatszoros olimpiai úszóbajnokot, Michael Phelpset - közölte… Tovább olvasom