Vidékbajnoki címek és érmek

Jól sikerült megyénk fiatal teniszezőinek a Szegeden rendezett korosztályos vidékbajnokság. A számos bajnoki cím és dobogós helyezés mellett az összetett pontversenyben a soproni VSE a második, a Győri TC pedig a negyedik helyet szerezte meg.

Nagy mezőny gyűlt össze Szegeden, ahol 53 klub mintegy 400 ifjú teniszezője küzdött meg az idei korosztályos vidékbajnoki címért és a jó helyezésekért. Ilyen mezőnyben elismerésre méltó a megyénket képviselő fiatalok helytállása, hiszen a soproni vasutas sportegyesületnél csak a házigazda szegediek állítottak ki eredményesebb csapatot, de a Győri TC versenyzői is ott voltak a legjobbak között, s jutott az éremből a Soproni Ászoknak, valamint a mosonmagyaróváriaknak is.

Papp Sándor, az SVSE vezető- edzője 17 éremről számolt be lapunknak, amelyből négy bajnoki címet jelentett. A bajnoki címet a 14 éves lányok csapata – Seregély Dalma, Jani Réka, Babos Tímea –, egyéniben a 18 évesek legjobbja, Dorn Kunigunda, párosban pedig Dorn Kunigunda (egy szegedi partnerrel), valamint Seregély Dalma (pécsi partnerrel) szerezte. Ezüstérmes lett a 16 éves lányok Rácz Ramóna, Lakatos Noémi összeállítású csapata, egyéniben Seregély Dalma, Kovács Zoltán, valamint Sziklai Kristóf, párosban pedig Nagy Dóra (pécsi társsal), a Kovács Zoltán, Molnár Zoltán kettős és Sziklai Kristóf pécsi párjával. Bronzérmet a 14 éves fiúk soproni csapata (Kovács Zoltán, Molnár Zoltán, Sziklai Kristóf, Füzi Bence), egyéniben Babos Tímea és Csontos Balázs, párosban pedig Lakatos Noémi (szegedi partnerrel), Jani Réka (ugyancsak szegedi párral) és Csontos Balázs (a debreceni Selymesivel) szerzett.

A győri különítményből messze kimagaslott Szepesházi Attila teljesítménye, aki a 16 évesek között három bajnoki címet gyűjtött be: egyéniben, párosban egy nyíregyházi partnerrel, csapatban pedig a Győri TC-beli klubtársakkal, Rózsa Péterrel és Kiss Zomborral. A győriek 12 éves versenyzője, Mikó Zsófia is szépen helytállt, egyéniben második volt, párosban pedig a soproni Babos Tímea oldalán harmadik helyezést szerzett. A 16 évesek páros versenyében Rózsa Péter és a Soproni Ászok teniszezője, Hegedüs Tamás bronzéremmel zárt, s ugyancsak bronzérmes lett a 18 évesek között a győri Hragyil Máté és a mosonmagyaróvári Kovács Krisztián páros.

A vidékbajnokság után a soproniak tehetséges játékosa, Kovács Zoltán egyenesen a válogatotthoz utazott, ugyanis ezekben a napokban Plzenben a magyar csapat tagjaként vesz részt a 14 éves fiúk csapat Európa-bajnokságán.