Egy pontrúgás döntött, Détári Lajos a bírót bírálja

Kellemes labdarúgóidő és remekül előkészített pálya fogadta a csapatokat. A gyönyörűen felújított játéktérre jó 40 perccel a kezdés előtt a soproni kapus, Varga Zoltán futott ki, aki nagy tapsot kapott a Kaposvárott pontot érő bravúrjai miatt.

15. p: Csontos passzolt pontatlanul, labdáját Bárányos szerezte meg, aki egyből a balösszekötő helyén kiugró Hercegfalvihoz tálalt. A csatár visszaadta a labdát Abrahamnak, aki 14 méterről a kapu fölé durrantott.

24. p: Sifterről a soproni kapu felé pattant a labda. Abraham megszerezte, de közben kisodródott, visszapasszolt Hercegfalvinak, akinek 12 méteres lövése nyomán Sifterről pattant a labda a mezőnybe.

29. p: Gyömbér tálalt a balösszekötő helyén a második hullámban előretörő Pintérhez, aki 26 méterről vállal óriási felső kapufát lőtt.

49. p: Sira cselezte be magát ügyesen jobbról a Honvéd 16-osának előterébe, 18 méterről lőtt, Tóth Iván bravúrral ütötte a mezőnybe a labdát.

55. p: Freud lőtte jobbról élesen középre a labdát, amelyet Birtalan csúsztatott kapura 8 méterről, ám Tóth biztosan fogta a léc alá tartó labdát.

56. p: Pomper 25 méteres, félmagasan a kapu bal oldalába tartó szabadrúgását ütötte ki bravúrral Varga.

66. p: Ivancsics végzett el szabadrúgást balról, a soproni térfél közepéről és a túloldalra átívelt labdáját a berobbanó Benjamin Birtalant megelőzve 4 méterről a kapu közepébe lőtte.

93. p: Freud ívelte előre a labdát a félpálya közeléből, amely tiszta helyzetben találta a kispesti Farkas Attilát, aki óriási helyzetből méterekkel fejelt a Honvéd kapuja mellé.

Kellemes labdarúgóidő és remekül előkészített pálya fogadta a csapatokat. A gyönyörűen felújított játéktérre jó 40 perccel a kezdés előtt a soproni kapus, Varga Zoltán futott ki, aki nagy tapsot kapott a Kaposvárott pontot érő bravúrjai miatt. A televíziós közvetítés ellenére szépszámú nézősereg gyűlt össze a szezonnyitón a Káposztás utcában. A soproni csapat kispadja fölötti szektorban kitörő taps fogadta az eltiltása miatt a lelátón helyet foglaló szakvezetőt, Détári Lajost, valamint a kapusedző Gujdár Sándort. A soproni szurkolók régi ismerősként köszönthették Tóth Mihályt, a soproni színekben gólkirályi címig jutó támadót, aki a mérkőzést megelőző napokban szerződött nevelőegyütteséhez, a mostani ellenfélhez, a Honvédhoz. Détári nem sokáig bírta ülve, már az első perc végén a lelátón a játékrésztől elválasztó kerítésre támaszkodott. A Sopron kezdett jó támadó szellemben, lendületesen, és Gyömbér vezérletével többször is gyorsan, ügyesen játszották át a középpályát a hazai- ak, ám hátul jól zárt a Honvéd védelme. Bő 10 perc elteltével kiegyenlítettebb lett a játék, és egy hazai hiba, kihagyás, a saját térfélen eladott labda után azonnal helyzetet alakított ki a Kispest. A félidő közepe táján kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, majd a hazai csapatot remekül összefogó Pintér Zoltán óriási kapufája után csattant fel a vastaps a soproni publikumtól. A szórványos vendégakciókat Bárányos szervezte igen ügyesen. Jó iramú, küzdelmes játékot igen, ám gólt nem hozott az első játékrész.

A szünetben mindkét szakvezető frissített, egy látványos Sira-megmozdulással indult a második 45 perc. A hazaiak bő 10 percen át játszottak fölényben, ezt követően azonban kiegyenlített volt a játék. A félidő közepén szinte a semmiből, egy pontrúgás után megszerezte a vezetést a Honvéd. A folytatásban hiába próbálkozott becsülettel a soproni csapat, a jóval rutinosabb Honvéd már ügyesen tartotta a labdát és az eredményt. Összességében egyenlő erők küzdelme folyt a pályán, s a pontrúgás utáni góllal a Honvéd elvitte a három pontot.

Détári Lajos: – Tipikus egygólos mérkőzés volt. A csapat azt nyújtotta, amit várni lehetett tőle. Bosszantó, hogy azt az egy gólt nem mi szereztük, pedig voltak helyzeteink, amelyek alapján legalább a döntetlenre rászolgáltunk volna. Reméljük, azért lesznek még olyan mérkőzéseink is, amelyeken egyenlőek lesznek a feltételek, gondolok itt elsősorban a Honvéd gólját megelőző szituációra, amelynél nem történt szabálytalanság.

Supka Attila: – A mai mérkőzés nem nagyon emlékeztetett futballra, játékunk csapnivaló volt, keveset futottunk, kevés párharcot tudtunk megnyerni. Azért vagyok bizakodó, mert az első kupamérkőzés előtt is ez volt a helyzet, reméljük, hogy csütörtökön jobb játékkal tovább tudunk jutni a nemzetközi porondon.

Botár László