Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Arany és ezüst Ausztriából

Egy első, egy második és egy hetedik hely volt a mérlege a máriakálnoki Canton LK-nak az ausztriai Zeltwegben rendezett kétcsillagos CSI-versenyen.
Jól sikerült a zeltwegi verseny a máriakálnoki Canton LK két lovasának. Az első napon ifj. Tóth Péter Niels nevű lovával megnyerte a kis kört 125 cm-en. A második és a harmadik napon viszont verőhibát vétett, így helyezetlenül zárt.

Klubtársa, Kovács Csaba viszont ekkor remekelt. Előbb Liberty nyergében második lett, majd pedig hetedikkénz zárt.

Tóth Péter összességében elégedett, bár bosszantja a két napon elkövetett hiba: „Először a ló kapkodott egy kicsit, így hiába volt az előző napi első helyezés, ezek szerint nem volt elég idő első alkalommal megszokni a pályát, nem tudtunk abban a ritmusban haladni, mely előtte az első helyet eredményezte számomra. A harmadik napon viszont én hibáztam el egy távolságot, emiatt vertem le egy akadályt, s ebben a sportágban egy ilyen hibával már esély sincs a jó eredményre" – fogalmazott ifj. Tóth Péter, akinek klubtársa mellett többek között japán, kínai, olasz, orosz, román, német, svájci, svéd és persze osztrák indulókkal is meg kellett küzdenie.

Ifj. Tóth Péter (balra) egy első, Kovács Csaba egy második és egy hetedik helyet szerzett a zeltwegi viadalon.
Ifj. Tóth Péter (balra) egy első, Kovács Csaba egy második és egy hetedik helyet szerzett a zeltwegi viadalon.


„A besorolás alapján nem ez volt a legnehezebb viadal, ennek ellenére rangos mezőny gyűlt össze, szinte a világ minden részéről érkeztek lovasok. Ezért is örülök, hogy sikerült győznöm" – tette hozzá ifj. Tóth Péter, aki a szeptemberi megyei bajnokság mellett a nemzetközi versenyekre készül. A legközelebbi nagyobb viadal október elején lesz Wiener Neustadtban. Ez hasonló színvonalúnak és erősségűnek ígérkezik, mint amilyen a zeltwegi volt. Hasonló eredményekkel – persze ezúttal verőhiba nélkül – alighanem most is elégedett lenne a lovas, akárcsak az ezúttal ezüstéremig jutó Kovács Csaba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Englert műtét előtt

A napokban talpszalag-operációt hajtanak végre a SEAT Lami-Véd Győr irányítóján, Englert Orsolyán. A… Tovább olvasom