Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Sopronért emlékérem: Ők a díjazottak

Borász, zenész, mentő-gépkocsivezető, alapítványi elnök, autószerelő, karate versenyző, nyugalmazott docens is van a díjazottak között.

Sopronért emlékérmet vehettek át a Hűség napján:

Turner Lajos címzetes Kanonok, süttöri plébános

Sokan ismerik őt a Jereváni Lakótelep Szent Imre templom plébánosaként.  Ő volt az aki az 1994-97 között újonnan épülő templom minden örömét és gondját vállalta, a templom első plébánosaként örökre beírta nevét a város és a helyi egyház 20. századi történetébe. A lakótelep híveinek hitéletéért végzett tevékenysége elismeréséül veheti át az emlékérmet.

Robert Venzel borász, a Magyar Bor Akadémia tagja

A soproni születésű osztrák állampolgár. 1956-ban nagy empátiával sietett a magyar menekültek és itt maradó családjaik segítségére.
Mint kitűnő borász, bortermelő élő kapcsolatot tart fenn nem csak a Sopron és környéke boros gazdáival, de a magyar borszakma kiválóságaival is.

A Soproni Borvidék népszerűsítéséért, a magyar nyelv és irodalom, a kulturális hagyományaink ápolásáért és továbbadásáért veheti át a Sopronért Emlékérmet.

Pohl Mihály zenész, énekes, dalszövegíró

A 70-es években a soproni Roller zenekarban figyeltek fel kellemes, tiszta hangjára. 1981 óta a szombathelyi LORD zenekar énekese, frontembere. Végtelenül empatikus, nem véletlen tehát, hogy hatalmas rajongótábora van, és Sopron szerelemese.

A közel 40 éves zenei pályán Sopron jó hírnevét öregbítette itthon és külföldön egyaránt.

Nyulász József mentő-gépkocsivezető

Közel 30 éve dolgozik a mentőállomáson. 1985 óta "esetkocsin" teljesít szolgálatot, amely a legmagasabb szintű helyszíni ellátást biztosítja. Magas szintű szakmai tapasztalata által kiemelkedett társai közül. Mentőápolókat megszégyenítő ápolói tevékenységével is Sopron egészségügyének színvonalát emelte.

Mérei Mária, a Soproni Pedagógus Énekkarért alapítvány elnöke

40 éve a Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar tagja, közben titkára is, az Alapítvány Kuratóriumának tagja is, és 2002-től az alapítvány elnökeként is segíti a Kórus munkáját. Az elnyert pályázatok révén biztosítja a Kórus működéséhez a feltételeket. Számtalan sikeres hazai és külföldi kórustalálkozó, fellépés, a kórus jubileumi rendezvényei, a testvérvárosi kapcsolatok fenntartása, szervezése fűződik a nevéhez.

Az idei Liszt- emlékév kapcsán megvalósuló sikeres pályázatban is oroszlánrészt vállalt. Elkötelezettséggel végzett tevékenysége, hozzásegítette az énekkart sikereinek eléréséhez, ezáltal Sopron jó hírnevének öregbítéséhez.

Feldinger György autószerelő-mester

Aki a családi hagyományokat követve, gépjárműjavítással foglalkozik az 1933-ban alapított vállalkozásban. Magas színvonalú szakmai tevékenysége eredményeként 92-től hivatalos Bosch márkaszervizként, 2003-tól Bosch-Car szervizként működnek.

A vállalkozás 75 éves fennállásakor, 2008-ig, 30 tanuló szerzett magas színtű szakmai ismereteket. Tudását, szakma - szeretetét, fia viszi tovább. Érdemeit az Ipartestület Aranykoszorús Mester Oklevéllel és Dinasztia Díjjal jutalmazta. .

Demeter Zsolt karate versenyző és edző

85 óta vesz részt versenyzőként és edzőként a SMAFC Karate Szakosztály munkájában, amelyet nagy lelkesedéssel, odaadással és hatalmas tapasztalattal végez. A hitelesség, a példaadás a legfontosabb számára. Segíti tanítványait önértékelésük, önbecsülésük, önbizalmuk fejlődésében és gyarapításában. Saját és tanítványai sikerei számottevőek.

4 Dan-os mester, több hazai és világversenyen ért el rangos sikereket. Hatszor volt magyar bajnok.

Bencze Bernadett a Soproni Óvónőképző Intézet nyugalmazott docense

Nagy szeretet övezi Betti nénit városszerte. Pedagógusként oktatómunkája folytán, később, pedig mint idegenvezető, rengeteg ismerőst, barátot szerzett magának. Egész életében egyre csak adott: önzetlenül szeretetet, örömet, tudást, tapasztalatot gyereknek, felnőttnek egyaránt. Személyisége elszakíthatatlan Sopron városától.
1973-ban Miniszteri Dicséretet, 1981-ben Kiváló Munkáért elismerést kapott.

Olvasóink írták

  • 2. öröksoproni 2012. január 11. 09:43
    „Elismerésem, gratulációm mindenkinek szól. Betti néninek különösen szeretettel gratulálok. Óvodás korom óta ismerem. Örülök, amikor megtalálják a valóban elismerésre méltó személyeket.”
  • 1. rozinéni 2012. január 10. 19:20
    „Szívből gratulálok mindenkinek:))”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egész évben segítenek a soproni és környéki rászorulóknak

A Soproni Önzetlen Szolgálat évek óta segíti a városban és a környéken élő rászorulókat. Rendszeresen szerveznek nagyobb akciókat, meleg ételt, ruhát osztanak. Tovább olvasom