Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Megnyílt Borsodi Zsuzsa kiállítása Sopronbánfalván - fotók

Advent első vasárnapján a Sopronbánfalvi Kolostorban nyitották meg Borsodi Zsuzsa, soproni keramikusművész kiállítását.
Borsodi Zsuzsa kerámiái – a közismert, csipkemintás női alakokat formázó kisplasztikák, az elvont formavilágú alkotások, a fali kerámia-képek – mellett rajzait, grafikáit is láthatja a közönség, továbbá egy egészen újszerű technikával készített, színes, képi ábrázolást felelevenítő kerámia-dombormű.páros is látható a kiállításon.
Megnyílt Borsodi Zsuzsa kiállítása Sopronbánfalván

A művész különleges adottsága, hogy az anyag és gondolat közötti átjárást érzi, éli és ezt a folyosót számunkra is megnyitja, megteremti. Borsodi Zsuzsa agyagot formáz, zománccal fed, éget hatalmas hőfokon – és mindeközben „fogalmaz". Fogalmakkal, elvont gondolatisággal, üzenettel, érzelemmel ruházza fel tárgyait, amelyek élővé, „lényekké" válnak – fogalmazott a kiállításmegnyitón Tóth Éva, újságíró, az Eszterháza Központ kommunikációs igazgatója.

Borsodi Zsuzsa rajzainak elemzését Sulyok Gabriella, Munkácsy-díjas grafikusművész elismerő véleményét idézve tette meg.

„Számomra külön bizonyíték, hogy jó rajzolás nélkül kerámiát sem lehetne fogalmazni." –írta Sulyok Gabriella 2017-ben Borsodi Zsuzsa vendégkönyvébe.
Galéria kép

Így, a rajz perspektívájából történő együttszemlélése Borsodi Zsuzsa kerámiáinak hitelesítése mindannak, ahogyan a költészettel rokon forma-, motívum-világa, megszemélyesítései, vagy éppen elvonatkoztatásai: mind a jóra való törekvés jelei – tette hozzá Tóth Éva.

Az adventi koszorú első gyertyájának fényénél Fodor Gábor fuvolaművész muzsikája, majd a Collegium Musicum Jaurinense kórus éneke teremtett meghitt hangulatot.

A kiállítás január 20-áig tekinthető meg a Bánfalvi Kolostorban.
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Először gyújtottak adventi gyertyát köztéren a soproni Jerevánon

Először gyújtottak adventi gyertyát köztéren a soproni Jerevánon
Nagy tömeg gyűlt össze az ünnepre a Teleki Pál utcában a Nyugdíjas Klub székháza előtt vasárnap… Tovább olvasom