Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Már látszik, milyen a soproni Várkerület - fotók

A soproni Várkerület Ikvahíd utca-Árpád utca közötti szakaszán tizenkettő parkolóhelyet adtak át a forgalomnak. Fizetni egyelőre nem kell.


Fodor Tamás, Sopron polgármestere sajtóbejáráson tekintette meg pénteken, miként áll a Várkerület felújítása. Mint megtudtuk, a készületség negyven százalékos, a befejezés várható határideje szeptember vége.

Az Ikvahíd utca-Árpád utca közötti szakaszon már jól lászik, milyen is lesz majd a felújítás után a város ütőere. A páratlan oldalon letették a térköveket, kialakították a kerékpárutat, valamint a parkolókat is.

- A kivitelező a Pannóniával szembeni területen is folytatja a munkát, így megállóhelyeket vesznek el a forgalomtól - tudtatta a polgármester. - Az már használható szakaszon (Ikvahíd utca-Árpád utca), összesen tizenkettő parkolót adunk át. Mindezeket már péntektől lehet használni. Fontos hangsúlyozni, hogy az úttal párhuzamosan lehet beállni, ferdén ne, illetve tilos ráállni a kerékpárútra. Fizetni egyelőre nem kell.

Várkerület bejárás - 2015. július. Fotó: MagasiFodor Tamás kifejtette, az első két napban a közterület-felügyelők és a rendőrök figyelmeztetnek, de utána már megbüntetik a szabálytalankodókat.
A polgármester a bejelentést követően tett egy rövid sétát.

Hangsúlyozta, vannak még hiányosságok az említett részen, ugyanis hiányoznak például a fák mellől a rácsozatok, az utcabútorok, a világítás. Felhívta egyúttal a beruházást irányítók figyelmét, hogyha ideiglenesen is, de tegyenek ki hulladékgyűjtő edényeket, hogy minél kevesebb legyen a szemét.

A kivitelező folyamatosan dolgozik a teljes Várkerületen. A Bástyagödörrel szemben már épül a nyilvános illemhelynek és a turisztikai központnak helyet adó épület. Miként a páros oldalon is folyamatos a földmunka.

Így előfordulhat, hogy kézzel irányítják a forgalmat, s ez bosszúságot okoz az autósoknak. A következő hetekben több ilyenre lehet számítani, ám már csak pár hét és használhatjuk a megújult Várkerületet.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erzsébet-kert - Több fa, cserje, madárodú lesz

A játszótér ugyan működik, de csak a kerítésen keresztül nézhetik ezen a nyáron a soproniak és az… Tovább olvasom