Kisalföld logö

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 19°C | 28°C Még több cikk.

Közösen vigyáznak a soproni erdőre

Az erdő, a természet védelme, a bűncselekmények – mint a falopások, a rongálások – megakadályozása érdekében írt alá együttműködési megállapodást a soproni Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. (Taeg) és a megyei rendőr-főkapitányság vezetője Győrben hétfőn.
Az aláíráson dr. Takács Tibor dandártábornok, főkapitány hangsúlyozta, a megyében viszonylag jó a helyzet az erdőgazdaságot érintő területeken, azonban ennek a helyzetnek a megőrzése fontos számukra.

A bűncselekmények meg- előzése, felderítése érdekében a szerződés hivatalosan lehetőséget ad arra, hogy a rendőrség és a Taeg munkatársai közös járőrözéssel nagyobb számban és gyakorisággal legyenek kint a területen.


A Taeg vezérigazgatója, dr. Jámbor László hangsúlyozta, minden megállapodás akkor eredményes, ha mindkét fél megtalálja számítását.
– Sokat kapunk a rend- őrségtől és ők is profitálhatnak az együttműködésből. Ami kiterjed az erdőtörvény és a természetvédelmi törvény elő- írásainak betartatására, a vagyonvédelemre – gondolok itt a falopások, vadorzás, illetve az erdei berendezések védelmére. Emellett ma súlyponti kérdés az illegális szemétlerakás. Fő feladat olyan helyzetet teremteni, amely megakadályozza a bűncselekmények elkövetését – mondta Jámbor László.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Magyar Honvédség először a VOLT Fesztiválon

A június 26. és 30. között megrendezendő huszadik soproni VOLT Fesztiválon bemutatkozik a Magyar… Tovább olvasom