Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Kerék Imre-szavalóverseny Fertőszéplakon

A költészet napja alkalmából rendezték meg tradicionális szavalóversenyüket a fertőszéplaki iskolában, az eseményen a névadó, Kerék Imre költő is tiszteletét tette.
Szavalni vágyó iskolások és felnőttek képviselték Fertőszéplakot, Fertődöt, Fertőszentmiklóst, Hegykőt, Kópházát, Sopronhorpácsot, Egyházasfalut és Zsirát. Harminckilenc szavalat hangzott el lelkes és felkészült diákoktól és a felnőtt résztvevőktől, akik nemcsak emelték a rendezvény színvonalát, de megszívlelendő példát is adtak az ifjúságnak.

 Az alsó tagozatos kategóriában I. helyezést ért el Rákos Krisztián, a Babos-iskola negyedikese, második lett Nagy Johanna (Zsira), harmadik Alasz Hanna (Sopronhorpács). Különdíjban részesült: Kiss-Szigeti Csaba (Hegykő), Guzmits Gergő (Sopronhorpács) és Gál Vivien (Fertőszéplak). A felső tagozatosok versenyét Ábrahám Gergő nyerte (Fertőd), őt követte Pál Barnabás és Guzmits Helga (Egyházasfalu). Felnőtt kategóriában I. helyezést Orbán György ért el, aki a Zsirai Általános Iskola pedagógusa. II. helyezett Gréger Tiborné lett. A III. helyet Szalay Sándorné kapta, mindketten a fertőszéplaki Őszirózsa Nyugdíjas klub tagjai.
 
A szavalás öröme nincs életkorhoz kötve – ezt is bebizonyították Fertőszéplakon.

 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik Sopron - Brenner Koloman is a parlamentben

A Győr-Moson-Sopron megyei 4. választókörzet, azaz Sopron és környéke a fideszes Barcza Attilát… Tovább olvasom