Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Három és fél nap alatt egy lakás

Tegnap hivatalosan is átadták a Sopron zöld övezetében 2,5 milliárd forintos beruházás keretében megvalósuló 255 lakásból álló Sopron Parkot. A Transelektro vállalkozása az egyik legnagyobb magyarországi lakóparki invesztíció.
A kéthektáros területen lévő lakópark építését 2000. áprilisában kezdték meg. Harminc százalékos beépítettség mellett 11 épületet húztak fel, melyek hasznos alapterülete összesen 14.500 négyzetméter. Az egyedi igényeket figyelembe vevő, 30-120 négyzeteméteres lakásoknak mintegy kétharmada már vevőre talált. A fennmaradó hányad értékesítése folyamatos.

A teljes beruházás két év és két hónap alatt valósult meg. Molnár Róbert, a Sopron Park Kft. ügyvezetője, projektfelelős gyors számolást végzett, amiből kiderült egy lakás átlagosan 3,5 nap alatt készült el, és ha csak a statisztikát nézzük az látható, hogy a kivitelezésben résztvevő 14 szakma átlagosan öt órát töltött el egy lakás építésével. A statisztika persze csalós... Molnár Róbert hangsúlyozta, hogy a korábban erőművi beruházásairól ismert Transelektro referencia munkának szánta a soproni lakóparkot. A projekt több újszerű elemet is tartalmaz, ilyen például az országban egyedülállóan korszerű, energiatakarékos távfűtési rendszere, valamint a banki finanszírozás módja.

Az ünnepélyes átadáson jelen volt dr. Gimesi Szabolcs polgármester is, aki örömét fejezte ki, hogy a város úgy fejlődik, gyarapszik, hogy az az önkormányzatnak egy fillérjébe sem kerül. Ehhez a gondolathoz kapcsolódva Kuslits Tibor főépítész kifejtette: egy igényes beruházás a környezet színvonalát is növeli. Példa erre, hogy a Sopron Park szomszédságában lévő, nemrégiben még rendkívül elhanyagolt patakpart is megszépült, az önkormányzat szabadidős centrumot és játszóteret alakított ki a korábbi gazos területen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni lakásán halt meg

Egyhetes halottat találtak kedden Sopronban, az aranyhegyi lakópark egyik házában. Tovább olvasom