Kisalföld logö

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -2°C | 11°C Még több cikk.

Eszement rongálók Sopronban - Felgyújtották a várisi zenepavilont, szétverték a forrás öblét

Ép ésszel nehéz magyarázatot találni arra, mi jár annak a fejében, aki kétszer is szétveri egy erdei forrás kitisztított, betonozott kőmedrét. De meggyújtották a várisi zenepavilon egyik tartóoszlopát is, még jó, hogy nem égett le az egész.
A tűzoltók értesítették a Tanulmányi Erdőgazdaságot, hogy sikerült eloltaniuk a várisi zenepavilon tüzét. A megdöbbent szakemberek a helyszínen még három kiégett szemetesedényt is találtak, a pavilon statikailag bizonytalanná vált, sürgősen meg kell javítani.

Még jó, hogy nem égett le az egész

– csóválja a fejét Bánáti László, a Taeg Zrt. parkerdei és kommunikációs igazgatója. A rongálások megint sok problémát és költséget okoznak a társaságnak, pedig ezt a pénzt értelmesebb dolgokra is költhetnék. De az anyagi kár mellett az értetlenség is jelentős. Miért gyújtogatnak, miért rombolnak?
Valaki meggyújtotta a várisi zenepavilon tartóoszlopát, még jó, hogy nem égett le az egész. Fotók: Magasi


Ne hagyják, hogy eszement rongálók tegyék tönkre a soproni erdőt!

A Pedagógus-forrást nyáron tették rendbe a munkatársaim. Betonba öntött kövekkel erősítettük meg a kitisztított medret és egy acélcsövet tettünk oda, hogy azon keresztül tisztán folyhasson a forrásvíz. Harminc kiló betont használtunk fel, pár hét alatt azonban ismeretlenek az egészet szétverték. Akkor betettünk egy erősebb csövet és száz kiló betonnal erősítettük meg a termésköveket. Két hét múlva megint darabokban volt az egész; szétverték a köveket, meghajlították az acélcsövet. Ezt emberi erővel már nem lehetett megtenni, ide gépeket vittek fel, hogy rombolhassanak. Érthetetlen. Miért?

– mondja látható döbbenettel az arcán Bánáti László.

Az erdőgazdaság helyreállítja a károkat, ugyanakkor arra kér minden parkerdei sétálót, sportolót, hogy járjanak nyitott szemmel, s ha bármi gyanúsat látnak az erdőben, hívják a rendőrséget vagy a polgárőröket, de jelezhetnek rögtön Bánáti Lászlónak is a 30/527-9726-os mobilszámon. Ne hagyják, hogy eszement rongálók tegyék tönkre a soproni erdőt!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torlódások Sopronban - Jövő héten lesz az "elkerülő" a műszaki átadása

Torlódások Sopronban - Jövő héten lesz az
Nagy torlódásokat, az Aranyhegyen élőknek pedig jókora pluszköröket okoz az elkerülő út felújítása.… Tovább olvasom