Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Előkészületben a GYSEV Cargo

Élénkülés jelei mutatkoznak az árufuvarozásban: a GYSEV júniusban kétezerrel több tehervagont indított útnak Sopronból, mint tavaly ilyenkor.

A vasúttársaság létszáma stabil maradhat a jövőben.

Az uniós előírásoknak megfelelően előkészületek zajlanak arra, hogy a GYSEV Zrt. égisze alatt létrejöjjön a GYSEV Cargo Zrt. Az anyacég vezetősége megállapodott a szakszervezetekkel, hogy az árufuvarozás kiszervezése után a teljes érintett létszám, 230 munkavállaló az új társaság állományába kerüljön. Az új zrt. valószínűleg még ebben az évben elkezdheti működését. A szakterületen kedvező elmozdulások történtek: idén júniusban 15 ezer tehervagont indítottak útnak Sopronból, s ez kétezerrel több, mint amennyi volt 2009 júniusában.

– A GYSEV Zrt.-nél 1529-en dolgoznak, a cég osztrák részén további 155-en – összegzett dr. Székely Csaba vezérigazgató. – A korábbi években megtett szerkezetkorszerűsítés eredményeképpen mára stabilizálódott a munkavállalói állomány.

Vasutasnapi ünnepséget rendeznek

A GYSEV Zrt. csütörtökön délelőtt 11-kor tartja központi vasutasnapi ünnepségét a Hotel Sopronban. Ennek során a GYSEV Zrt. Szolgálatáért kitüntetés arany fokozatában Preiner Józsefné, Ginczli Ernőné, Fábián József és Papp János részesül. Az ünnepségen elnöki és vezérigazgatói, vezérigazgató-helyettesi dicséreteket és törzsgárdajutalmakat is átadnak.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munka az elítélteknek - újabb műszak indulhat

A tervek szerint ősztől újabb elitéltek vállalhatnak munkát a börtön falai kívül Sopronban. Jelenleg… Tovább olvasom