Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -1°C | 12°C Még több cikk.

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át Firtl Mátyás

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából soproniak és Sopronhoz kötődők is részesültek állami elismerésekben.
Firtl Mátyás, Sopron és környéke volt országgyűlési képviselője, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat volt általános alelnöke, a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést vehetett át a nemzet szolgálatában végzett több évtizedes, szerteágazó közéleti pályafutása elismeréseként.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári kitüntetését kapta a nemzetközileg is elismert tudományos munkája, valamint a magyar zsidóság háborús veszteségeinek feltárása, illetve az emlékkultúra fejlesztése érdekében több évtizeden át végzett tevékenysége elismeréseként Dr. Szita Szabolcs, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány volt igazgatója, a Soproni Egyetem professor emeritusa.

Műemlékvédelemért – Forster Gyula-díjjal ismerték el kiváló színvonalon végzett klasszikus műemlék-felügyeleti munkájáért, az örökségvédő munka magas szakmai színvonalának megőrzésében vállalt szerepéért, műemlékvédelmünk hazai és nemzetközi képviseletéért, a műemlékvédelmi szakember utánpótlást segítő oktatói és előadói, valamint szakmai szervező és publikációs tevékenységéért dr. Veöreös András építésznek, műemlékvédelmi szakmérnöknek, tanszékvezető egyetemi docensnek, a Soproni Városszépítő Egyesület Winkler Oszkár Építészeti Szakbizottság elnökének.

Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült: dr. Úry Előd fogorvos, a Soproni Erdélyi Kör elnöke.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron a szabadságharcra emlékezett, kokárdába öltözött a város - fotók

Sopron a szabadságharcra emlékezett, kokárdába öltözött a város - fotók
A haza minden előtt! Tovább olvasom