Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

A jövő nemzedékéért

A tizenöt éves fennállását ünneplő Műemlékek Nemzeti Gondnoksága „A jövő nemzedékéért" emlékdíjat adott át a szervezet munkáját segítőknek, köztük Gosztonyi Miklósnak, a Kisalföld munkatársának és rajta keresztül a szerkesztőségnek.

A kincstári tulajdonban maradó kiemelt nemzeti műemlékek gondozására 1992-ben alapított Műemlékek Nemzeti Gondnoksága idén ünnepli alapításának 15. évfordulóját. A jubileum alkalmából a fertődi Esterházy-kastélyban ünnepséget tartottak, melynek keretében „A jövő nemzedékéért" emlékdíjat, plakettet és emléklapot adtak át azon szervezeteknek, intézményeknek és a média képviselőinek, melyek munkájukkal segítették, támogatták a nemzeti gondnokság munkáját. A Kisalföld képviseletében Gosztonyi Miklós, lapunk munkatársa is részesült a kitüntetésben. A díj átadásával az újságírót tárgyilagos és hiteles tájékoztatásáért jutalmazták.

– Az elmúlt években több mint százmillió forintot költöttünk műemlékek és a hozzájuk tartozó parkok megóvására, ehhez uniós pályázati lehetőségek és az Új Magyarország Fejlesztési Terv volt segítségünkre – mondta el Csány Éva, a gondnokság igazgatója, aki azt is kiemelte, a szervezet legfontosabb küldetésének tekinti a rábízott emlékek átmentését a jövő nemzedékei számára. Ezzel közvetve turizmusfejlesztési, oktatási és térségfejlesztési feladatokat is ellát. Csak ebben az évben eddig 150 ezer látogató tekintette meg a gondnokság által fenntartott műemlékeket.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áttetsző címkék a palackokon

Sopronban tegnap bemutatták a Heineken olyan visszaváltható palackjait, amelyeket a világon először… Tovább olvasom