Sopron és környéke

2017.09.25. 12:18

Új tulajdonos kezében a Sopron Plaza és a Fagus is

Az ősz új tulajdonost hozott a Hotel Fagusnak, valamint a Sopron Plazának is. Utóbbi esetében legfeljebb a bérlőket érinti a változás, a szállodánál viszont ezzel felcsillan a remény, hogy újra kinyit a másfél éve bezárt négycsillagos szálláshely.

 

Az Indotek ingatlanfejlesztő csoporthoz tartozó projektcég, a Cerisano Property vásárolta meg több más ingatlan mellett a Sopron Plazát és a Hotel Fagust. Mint a Kisalföld is foglalkozott a témával, a két ingatlan része volt egy MKB-s ingatlancsomagnak, amit végül a Szanálási Vagyonkezelő értékesített. 


Információink szerint több mint tízmilliárd forintot fizethetett a Cerisano Property a csomagért, amibe a két értékes soproni ingatlan mellett a veszprémi Balaton Plaza, egy budaörsi Outlet Center és egy Pécshez közeli raktárbázis is beletartozott. Az Indotek-csoport egyébként évek óta ingatlanok, irodaházak, ipari csarnokok, raktárak tulajdonosa és lakásfejlesztésekkel is foglalkozik. A cég, amelynek úgy tudjuk, a soproni már a kilencedik plázája, Jellinek Dániel üzletember érdekeltsége.


A Fagus egyelőre csendes, ajtaja zárva. Az új tulajdonossal ugyanakkor a város legfiatalabb, de tavaly május óta zárva tartó szállodája esélyt kap a megújulásra. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!