Sopron és környéke

2018.07.27. 17:18

Tiszta vizet önthetnek a poharakba Csáfordjánosfa térségében - fotók

A próbaüzem, a hálózat fertőtlenítése és mosatása után néhány hete teljesen egészséges ivóvíz csorog Csáfordjánosfa, Csér és Répceszemere csapjaiból.

Közel nyolcvanhétmillió forintos beruházással befejeződött a Csáfordjánosfa térségi vízellátó rendszer ivóvízminőségi-javítási programja.

Példaértékű összefogás: egészséges ivóvízzel koccint Kerekesné Füzi Zsuzsanna iváni jegyző, Sándor László műszaki ellenőr, Németh Albert  csáfordjánosfai, Baráth Károly iváni és Várallyay István cséri polgármester; Varga Ákos, a Soproni Vízművek műszaki igazgatója; Barabás Miklós, a kivitelező cég ügyvezetője, s Kövér Tamás, a büki üzemmérnökség vezetője. Fotó: Magasi

Ennek eredményeképpen a három falut az iváni, egészséges ivóvizet biztosító rendszerre kötötték. A költségekből több mint hetvennyolcmillió forintot uniós támogatás fedezett, a többit hazai forrásból finanszírozták. Az ünnepélyes átadást pénteken rendezték a csáfordjánosfai faluházban. 


(További részletek a Kisalföld szombati számában.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!