Sopron és környéke

2019.01.22. 13:33

Tehervagonban bújtak el az afgánok Sopronban - fotók

Egy kavicsot szállító vagonban, a ponyva alatt lapult a két férfi.

kisalfold.hu

A soproni rendőrök a vasútállomáson ellenőrzött szerelvényen találták meg az elrejtőzött, magukat afgán állampolgárnak valló férfiakat.


Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre január 22-én 10 órakor arról, hogy Sopronban a vasútállomáson, egy kavicsot szállító vagonban, a ponyva alatt mozgásra lettek figyelmesek - közölte kedden a rendőrség.


A helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy a szerelvény január 18-án érkezett Kelebia felől az állomásra. A vasúti kocsi ponyváját rögzítő plombát az intézkedők felnyitották, és alatta megbújva két, magát afgán állampolgárnak valló férfit találtak, akiket elfogtak, majd a Soproni Rendőrkapitányság Határrendészeti Alosztályára előállítottak.

Tehervagonban bújtak el az afgánok Sopronban - A rendőrség fotói




Az illegális migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!