Sopron és környéke

2018.10.01. 17:52

Találkozzunk a könyvtárban! - soproni programok

Kedden 17 órakor kezdődik az Országos Könyvtári Napok soproni programja a városi könyvtár Pócsi utcai Olvasótermében.

A jól működő család optimális tényezőiről szóló előadással, Frühwirthné Payrits Marianna szakpszichológus értekezésével kedden 17 órakor kezdődik az Országos Könyvtári Napok soproni programja a városi könyvtár Pócsi utcai Olvasótermében. Horváth Csaba könyvtárigazgató részletezte: céljuk, hogy az olvasók mellett a szélesebb nagyközönség számára is vonzó programot kínáljanak a könyvtári napokon.


Szerdán 17 órakor Szabadi Gábor üzleti elemző lesz az Olvasóterem vendége, míg csütörtökön – szintén 17 órakor – „Könyvtári kreatívok - a könyvtáros is ember" címmel vintage lakberendezési tárgyakból, könyvek hajtogatott lapjaiból álló művészi alkotásokból, szőttesekből, fotókból, akril festményekből, sportérmékből, lakásdekorációkból nyitnak muzsikával színesített kiállítást.

 

Pénteken „Aki keres, talál!" elnevezéssel könyvtári kvízjáték várja a könyvtár vendégeit 10-18 óra között. Könyvajánló falra is véleményt írhatnak az olvasók.

 

Szombaton 10-12 óra között a könyvtár aulájában videokazetta, CD és DVD cserebere várja a közönséget, míg a sopronbánfalvi könyvtártól 10 órától a városrészhez és a kolostorhoz fűződő műemlék-túra indul Nemes András művészettörténész vezetésével.Vasárnap 10-kor kézműves-foglalkozás várja a gyerkőcöket a Pócsi utcai könyvtárban, 11 órától a Zabszalma együttes interaktív műsora ígér kellemes órát. 


Az igazgató hozzátette: október 2-7. között késedelmi díj nélkül hozhatók vissza a könyvek. Szombaton és vasárnap ingyenes beiratkozásra is lehetőséget biztosítanak.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!