Sopron és környéke

2019.04.04. 16:06

Színházzal, slammel, inspiráló beszélgetésekkel erősít a soproni VOLT

A Telekom VOLTon - a zene mellett - mindig fontos szerepet kaptak az olyan nappali programok is, melyek során a fesztiválozók ,,lejjebb áshattak a lelkük bugyraiban", részesei lehettek ismert zenészekkel való beszélgetéseknek vagy éppen ismereteket szerezhettek a környezetvédelemről. Ezúttal azonban minden eddiginél szélesebb kínálattal, a színházat és az irodalmat is felölelő nem zenei programsorral várnak mindenkit. Itt lesz - mások mellett - Hevesi Kriszta és Zacher Gábor, Csernus Imre, Fábry Sándor, Janklovics Péter, a Táp színház és bemutatkozik a Szépírók társasága is.

kisalfold.hu

A Telekom VOLT Fesztivál idén igen erős lineuppal készül, hiszen kiemelt fesztivál koncertet ad a Black Eyed Peas, fellép a Cypress Hill, a Papa Roach, a Slipknot, visszatér Slash és a Parov Stelar, de itt ünnepli 30. születésnapját a Tankcsapda és jubileumi, 15 éves show-val készül a Halott Pénz is. Ám nem csak a zene miatt érdemes elindulni a VOLT-ra, hiszen az esti koncertek mellett napközben is izgalmas előadások tucatja várja a fesztiválozókat: újszerű színházi darabok, érdekes emberek, inspiráló témák és ezekhez kapcsolódó hírességek társaságában. 


A buliból felébredve déltől Detox Jógával frissítik a fesztiválozókat: a dinamikus detox jóga mozdulatai hatékonyan segítik elő testünk természetes tisztító folyamatait, visszarepítve mindenkit régi önmagához, legyűrve az előző este fáradalmait. Ha pedig már mindenki friss és energikus, jöhetnek a lélekfeltáró, szakmai és inspiráló beszélgetések. Ahogy az előző években megszokhattuk, a Majdnem Híres Rocksuliidén is zeneipari beszélgetésekkel készül, ismert zenészek, zeneipari szereplőktársaságában, de a vállalkozószelleműek a FesztiQuizen is megmérettethetik magukat. 


Újabb nappali programhelyszínnel is bővül a fesztivál, ahol például Fábry Sándor 80 nap alatt a Föld körül című műsorával támadja meg a nevető izmokat, mely során Jules Verne hőseihez hasonlóan, a lehető legkalandosabb úton fedezi fel a világot: a szekrény tetején, a szennyesládán túl, autóstoppal, mentőautóval és Cadillac-kel, Sanyikaként, Sándorként, Söndörként végül pedig Satya báként járja az útját. Ezen a helyszínen hallhatjuk majd Csernus Imrét és egy éles műfaji váltással a kiváló Janklovics Péter is itt fog majd fellépni. Egy különös utazásra visz el a TÁP színház Virtuális valóságdarabja, melyben a modern technika helyett a nézők a színészek irányításával a sajátképzeletük ismeretlen vidékeire utaznak el, bolygókon, történelmi korokon és időn át. Egy biztos, az utazás végén egy egészen más világba érkezünk majd, mint ahonnan elindultunk... Az új helyszínen mutatkozik be a Szépírók Társasága is, ami a fesztivál új, irodalmi műsorsávja. Itt minden nap egy hívószó mentén kötnek össze egy írót és egy slammert. 


Highlights of Hungary minden évben összegyűjti az adott év leginspirálóbb történeteit, példaértékű teljesítményeit. A délutáni beszélgetések során 2018 legmotiválóbb történeteit ismerhetjük meg. Itt lesz például a Talpalatnyi Történetek szerzője, a csomagolásmentes Ligeti Bolt vezetője, a Filmek múltja és jövője kapcsán a Ruben Brandt producere és Köbli Norbert, filmrendező kerülnek fókuszba, de lesz szó arról, miként lehet civil katalizátorként támogatni egy-egy jó ügyet és olyan értékteremtőközösségek sikersztoriját is megismerhetjük, mint a Poket vagy maga a Hightlights of Hungary


késő délutáni sávban a lélekhez, önismerethez, társadalmunk mindennapi problémáihoz kerülhetünk közelebb a beszélgetések során. Szó lesz Az önismeret és önbecsülés szerepéről párkapcsolatokban – ebben Kiss Nemes Veronikapszichológus lesz segítségünkre -, míg Hevesi Kriszta és Zacher Gáborkerekasztalbeszélgetésén a Digitális függőségeink és mindezek párkapcsolatokra gyakorolt hatása lesz a téma. Mindemellett a Funzine TALKS A szolgálólány meséjének aktualitását boncolgatja majd napjaikban, a Mindset beszélgetésén pedig A lehetőségek illúziójának korát járják körbe. 


A Telekom VOLT nem zenei programjai folyamatosan bővülnek, éppen ezért érdemeskövetni a fesztivál honlapját a további izgalmas programokért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!